SURSE: Dumitru Chiriţă ar putea fi candidatul PSD la Primăria Sectorului 2. PSD se dezice de UNPR după ce Onţanu a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reţinerea lui Neculai Onţanu, cele mai mari şanse să devină candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 le are deputatul Dumitru Chiriţă, cel care şi-a exprimat disponibilitatea de a candida, potrivit unor surse din conducerea PSD.

„Formula la Sectorul 2 încă din toamnă era cu Dumitru Chiriţă. Cel mai probabil el va fi candidatul nostru. Din discuţiile pe care le-am avut, el şi-a exprimat disponibilitatea. Nu sunt 20 la uşă care vor. Nu prea vrea nimeni. Se fuge în stil mare de o candidatură la Primărie. Mai ales după ce vedem că se întâmplă zilele acestea. Primarii semnează tancuri în fiecare zi şi nu au timp să citească. Sunt diferite Direcţii care vin cu acte la tine. Îşi pun semnătura şi nu ştiu ce a scris un funcţioanr acolo“, au declarat surse din PSD, pentru „Adevărul“.

PSD a bătut palma cu UNPR la nivelul Capitalei pentru că sondajele arătau că Neculai Onţanu era favorit, niciun alt candidat neputând să-l învingă. „Era în avantajul nostru pe Bucureşti alianţa cu UNPR. Onţanu este pe primul loc în sondaje. Tocmai de aceea am luat decizia de a merge pe mâna lui. El nu mai voia sa candideze. Spunea că are şi o vârstă, că e de atâta timp în Primărie, dar a fost influenţat de partidul lui pentru că era un fief al lor ppe care voiau să-l păstreze“, au mai declarat sursele citate.

Dumitru Chiriţă este membru PSD din 2000, an în care a câştigat şi primul mandat de deputat. Următoarea Legislatură (2000 - 2004), Chiriţă a fost vicepreşedintele Casei Naţionale de Sănătate. Potrivit declaraţieid e avere, Chiriţă are trei terenuri în Dâmboviţa şi un teren forestier în Argeş. Tot în Tărtăşeşti, unde are trei terenuri, Chiriţă şi-a mai ridicat o casă de locuit în 2005. Deputatul mai are şi un apartament în Bucureşti.

Începând din anul 1990, Chiriţă a devenit preşeditele  sindicatului Independent Liber Energia. Timp de 10 ani a activat cu funcţii de conducere în mişcarea sindicală din energie. Deputatul a fost şef al mai multor sindicate din energie: preşedinte al federaţiei Mileniul III, preşedinte şi preşedinte executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate Univers.

PSD s-a dezis de Onţanu, dar nu şi de UNPR

PSD a anunţat că îşi va desemna candidat pentru alegerile locale şi la Primăria sectorului 2, după ce actualul edil, Neculai Onţanu, a fost reţinut miercuri seară de către procurorii DNA. „PSD a luat act de situaţia în care se află domnul Neculai Onţanu. PSD va continua însă dialogul cu UNPR. În zilele următoare vom avea întâlniri pentru a discuta colaborarea dintre cele două partide. În condiţiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2”, a transmis PSD, potrivit unui comunicat de presă remis „Adevărul“.

De partea cealaltă, UNPR a sărit în sprijinul lui Onţanu. ”UNPR nu a comentat şi nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reţinerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiţiei, indiferent de numele celui în cauză”, se arată în comunicatul UNPR.

Progresiştii invocă faptul că Onţanu se bucură, potrivit Constituţiei, de prezumţi de nevinovăţie, până la o decizie judecătorească contrară. ”Prin urmare, până în momentul în care o instanţă de judecată va decide altfel, Neculai Onţanu este nevinovat. Astfel, UNPR îşi exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situaţia să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate”, susţine UNPR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite