SURSE Florin Iordache are cele mai mari şanse să îi ia locul lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, este principala variantă luată în calcul de Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit unor surse de la vârful PSD. PSD va demara procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din poziţia de al treilea om în stat, după excluderea din PSD.

Florin Iordache este vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Deşi numele fostului premier Victor Ponta a fost vehiculat de mai mulţi social-democraţi pentru a prelua funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după revocarea lui Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea nu ia în calcul promovarea lui Ponta în poziţia de al treilea om în stat, de unde ar putea deveni o ameninţare pentru el.

Potrivit unor surse parlamentare, şi fostul ministru Rovana Plumb ar ţinti şefia Camerei Depuaţilor, însă depinde de voinţa lui Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD (CExN) a decis, miercuri, excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD, urmând ca, după sărbătorile pascale, social-democraţii să demareze procedura de revocare a lui Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Vom lua o decizie privind succesorul la Camera Deputaţilor în primul BPN după Paşte. Am vrut să transmit acest mesaj, că PSD nu stătea doar în Mihai Viteazul", a spuss Liviu Dragnea.

Valeriu Zgonea a spus că nu îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ci va aştepta ca partidul să-i retragă sprijinul politic. Revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se face la propunerea grupului parlamentar, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite