Politică

articolul anterior articolul urmator

SURSE Franţa s-a opus „vehement“ introducerii pe agenda JAI a aderării României la Schengen

50
6 Oct 2015 17:49:02
Autor: Mediafax
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, liderii a două dintre statele care se opun introducerii pe agenda JAI din 8-9 octombrie a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. FOTO Reuters
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, liderii a două dintre statele care se opun introducerii pe agenda JAI din 8-9 octombrie a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. FOTO Reuters

Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda au fost statele care s-au opus introducerii pe agenda Consiliului JAI din 8-9 octombrie a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, francezii fiind cei mai vehemenţi, iar partea română a fost în cele din urmă de acord, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, Franţa a fost cea mai vehementă voce împotriva introducerii pe agenda Consiliului JAI a aderării României la spaţiul Schengen. Aceleaşi surse susţin că partea română nu a insistat pentru discutarea problemei şi a fost de acord cu amânarea discuţiilor, în condiţiile în care un eventual vot negativ ar fi însemnat reluarea întregii proceduri de aderare.

De asemenea, sursele citate susţin că poziţia României a fost convenită în urma unor discuţii între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta.

O decizie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen urmează să fie amânată din nou, deoarece subiectul nu va fi introdus pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de săptămâna aceasta, potrivit unor surse la curent cu situaţia, citate de postul bulgar naţional de radio (BNR).

Guvernul bulgar şi-a exprimat în repetate rânduri speranţa ca o aderare parţială la Schengen să fie supusă unui vot în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din perioada 8-9 octombrie.

Însă pe agenda reuniunii se află doar probleme referitoare la criza refugiaţilor şi controlul la frontiere. Extinderea zonei Schengen nu figurează pe agenda reuniunii JAI, potrivit unor reprezentanţi ai preşedinţiei luxemburgheze a UE, citaţi de BNR, potrivit site-ului Novinite.com.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Gheorghe Dobre
6.10.2015, 18:16:51

Iata ca si Franta,sora noastra de geanta latina se tine cu mana de nas cand aude de Romania,ne-am fi asteptat ca mirosul ei fin sa fie totusi alterat mai degraba de cohortele de magrebieni,africani si asiatici care au cotropit-o de multisor,dar de unde,ei ii pute de romani si refuza sa creada ca romii aia de se mai numesc si tigani cu duhoarea lor nu reprezinta de fapt decat o parte infima din Romania si n-au nici o greata de rahatul lor de Shengen ca ei oricum haladuiesc in voie inclusiv la batavi,nemtalai si finlandezi.

+28 (30 voturi)
Pârşu
6.10.2015, 18:24:52

Franta n-a fost prietena niciunei natiuni, nu si-a aparat aliatii (francezii fiind renumiti mai mult prin fuga, decat prin lupta) si este o tara fara onoare. Macar nemtii spun clar : asta sau asta! Francezii se dau "prieteni" si in spate pun bete in roate. Tari ca Olanda sau Finalnda sunt pioni ai Frantei si Germaniei, ca sa para ca mai multe state au aceasta pozitie.

+2 (26 voturi)
Alfa Omega
6.10.2015, 18:29:26

Franta este tolerata deoarece slujeste intereselor Germaniei , dar economic este slaba !

+11 (17 voturi)
Alfa Omega
6.10.2015, 18:26:22

Si noi ar trebui sa refuzam si sa amanam pana la sfantul asteapta primirea refugiatilor pana la sfantul asteapta... ! UE este pe duca si cea care il strica este togmai Merkel care intalege UE spre folosul statelor puternic dezvoltate ale Europei si folosirea celorlante ca piata de desfacere pt produsele lor scumpe si loc de productie si forta de munca ieftine ! De fapt nu avem nevoie de Schengen si nici de euro ! Cand in Germania s-a introdus euro toate produsele s-au triplat ,Romania nu poate suporta o triplare sau o dublare a preturilor si o noua emisie de moneda !

+8 (22 voturi)
blackenergy
6.10.2015, 18:35:08

Eu îmi amintesc de îmbrățișările, pupăturile și promisiunile de veșnică fidelitate dintre Hollande și Ponta, în 2012. Divorț cu ”ia-ți rufele și cară-te”, într-o familie socialistă? Precis că Hollande e de vină. Deși, ar putea fi și Băsescu. Sau mai nou, Johannis. Dl. Ponta e singurul care ar face cinste oricărei alianțe, dar în așa companie autohtonă, ce să facă și el săracul, că-i doar unul care ne ține fața la toți!

+4 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările