Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse: Gelu Voican Voiculescu, noul director al Institutului Revoluţiei, aflat în subordinea Senatului. A fost sprijinit de Cazimir Ionescu, numit de PSD la CNSAS

57
30 Mar 2018 18:09:43
Autor: Sebastian Zachmann
Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican Voiculescu

Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în Dosarul Mineriadei, a fost ales vineri director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, insituţie subordonată Senatului. Surse interne au declarat pentru „Adevărul“ că fostul director, Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu.Salariul lui Gelu Voican Voiculescu: 7.359 de lei lunar.

Claudiu Iordache a fost schimbat vineri din funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din 1989 (IRRD), „după o acţiune în forţă“, au declarat surse din conducerea instituţiei pentru „Adevărul“. În locul său a fost numit Gelu Voican Voiculescu, cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii. La momentul respectiv era viceprim-ministru.

IRRD are un soi de conducere colectivă: un Colegiu Naţional, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, alături de alţi 25 de membri, printre care: Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Teodorescu, Vasile Cuteanu, Eugenia Iorga.

Conform legii, Colegiu Naţional alege un director pe o perioadă de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, expira în 2019, au declarat pentru „Adevărul“  sursele citate.

Vineri, Colegiul Naţional a decis să-l schimbe din funcţie pe Claudiu Ioordache şi să-l numească director pe Gelu Voican Voiculescu. „A fost o acţiune în forţă, abuzivă. Gruparea formată din Voican Voiculescu, Cuteanu, Cazimir Ionescu şi Răzvan Teodorescu a inventat un raport despre activitatea IRRD şi l-au dat jos pe Iordache, persoană cu rol determinant la Revoluţie. Încă un aspect: Voican Voiculescu şi Cazimir Ionescu nu treceau cu lunile pe la şedinţele Institutului, dar de la începutul anului au fost nelipsiţi, ba chiar au format şi un grup de analiză a activităţii IDDR“, au declarat pentru „Adevărul“ surse din conducerea instituţiei.

Ion Iliescu, preşdintele Colegiului Naţional, nu a fost prezent la şedinţa de vineri, locul său fiind ţinut de Răzvan Teodorescu. „Iliescu nu a mai fost la ultimele trei şedinţe“, susţin sursele Adevărul. 

Gelu Voican Voican Voiculescu va încasa un salariu lunar de 7.359 de lei.

Cazimir Ionescu, care a pus umărul la alegerea lui Gelu Voican Voiculescu în fruntea IRRD, a fost numit săptămâna aceasta de PSD în conducerea CNSAS. Şi Cazimir Ionescu este cercetat pentru crime împotriva umanităţii, tot în dosarul Mineriadei.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

57 Comentarii

ovidiu preda
30.03.2018, 18:19:07

oare nu vom scapa de astia niciodata??

+24 (26 voturi)
Jean Maurer
30.03.2018, 18:52:28

ovidiu preda, nu, nu vom scapa de astia niciodata ! O tara care a incaput pe mana unei organizatii mafiotice, numite stat, nu mai are nicio sansa sa scape ! Inspirati-va din filmul american Batman Begins. Orasul Gotham City subjugat de coruptie, nu a putut fi salvat decat prin eliminarea fizica a coruptilor ! Nu fac nicio aluzie extremista, dar in mod democratic, nu exista nicio sansa de a da jos o conducere corupta si terorista cum este PSD-ALDE !

+26 (26 voturi)
green
30.03.2018, 18:59:44

'' oare nu vom scapa de astia niciodata?? '' De ce te plangi prietene, nu sunt ai vostri?!

+2 (18 voturi)
Vlad Ţepes1
30.03.2018, 18:49:11

Groaznic. Așa ceva doar comuniști din PSD puteau face

+18 (18 voturi)
Dan Anton
30.03.2018, 19:04:41

O panarama de institut, pentru o panarama de revolutie!

+18 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (57)

Modifică Setările