Surse: Guvernul va ataca la CCR rectificarea bugetară. Cabinetul Orban are la dispoziţie 20 de zile pentru înregistrarea sesizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin
Prim-ministrul Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin

Guvernul Orban va ataca la CCR proiectul de lege privind rectificarea bugetară, au precizat surse din PNL pentru „Adevărul”. Decizia vine după ce PSD a trecut în Parlament mai multe amendamente, printre acestea fiind creşterea pensiilor cu 40% şi salarii mai mari cu 200 de lei pentru profesori, ceea ce ar aduce la mari probleme economice pentru Guvern.

Atacarea la CCR a rectificării bugetare va fi făcută de către Guvern, nu de către PNL, ca partid politic parlamentar, au precizat surse liberale pentru „Adevărul”. Fiind lăsat Guvernul să depună sesizarea, instituţia care atacă proiectul de lege adoptat marţi de Parlament are 20 de zile la dispoziţie să înregistreze sesizarea, nu două, cum ar fi cazul pe cale parlamentară. 

Camerele reunite ale Parlamentului au votat marţi, proiectele de lege privind rectificarea bugetului de stat şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat, care includ dispoziţii cu un impact bugetar semnificativ:

- creşterea pensiilor cu 40%;

- salarii mai mari pentru profesori cu 200 de lei;

- bani în plus pentru primării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite