Surse: Guvernul a dat aviz negativ pe proiectul de lege privind Statutul Casei Regale. Proiectul e iniţiat de Dragnea şi Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu, la catafalcul Regelui
Premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu, la catafalcul Regelui

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să dea un aviz negativ iniţiativei legislative iniţiată de liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, privind Statutul Casei Regale, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

”Guvernul nu susţine adoptarea iniţiativei legislative”, se menţionează în avizul Guvernului.

Pe 29 decembrie 2017, premierul Mihai Tudose a declarat că a discutat la RAAPPS să se facă o ofertă de chirie pentru Palatul Elisabeta Casei Regale, afirmând că urmaşii Regelui Mihai ar avea resurse pentru plata acesteia, în condiţiile în care ”li s-au retrocedat o mulţime de lucruri”.

”De ce să rămână în posesia Casei Regale? Pot să îl închirieze dacă îşi doresc. Eu am vorbit la Regia Autonomă a Protocolului de Stat, prin intermediul căruia statul deţine imobilul, să le facă o ofertă de chirie, dacă doresc. Că dacă tot le trebuie, eu înţeleg că au de unde să plătească, că li s-au retrocedat o mulţime de lucruri. De ce să nu dăm palatul Camerei de Comerţ şi Industrii sau la alţi copii ai unor foşti şefi de stat?”, a spus premierul Tudose la România TV.

Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie 2017. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite