Oficial. Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. „Facem ce-şi doresc oamenii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Premierul a motivat decizia prin faptul că Parlamentul a tergiversat discutarea unui proiect mai vechi al PNL referitor la această temă.

UPDATE Marcel Vela, ministrul de Interne, a venit cu un proiect de lege privind revenirea alegerii primarilor în două tururi. „PNL susţine alegerea primarilor cu jumătate plus unul din voturi. În urmă cu doi ani de zile am depus un proiect de lege pentru a transpune această dorinţă a oamenilor”, a declarat Orban. 

„Proiectul de lege a fost parcat neregulamentar la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica dezbaterea şi adoptarea proiectului de plenul Camerei. Ca atare, evident în discuţiile cu domnul ministru şi alţi colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul privind primarii în două tururi”, a mai spus Orban. 

Nu în ultimul rând, premierul a subliniat că Guvernul face „ce-şi doresc oamenii”.


Liberalii încearcă să decidă care este varianta cea mai bună pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Surse din conducerea formaţiunii susţin că ar mai rapidă şi fără bătăi de cap varianta ordonanţei de urgenţă pentru schimbarea legsialţiei electorale, dar PSD are avea mai multe căi pentru a răspunde modificării, inclusiv respingerea rapidă în Parlament. 

Pe de altă parte, mai există şi varianta angajării răspunderii, ceea ce ar duce atât la contestarea la CCR a legii, dar şi la depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban de către PSD şi UDMR, partide care nu vor alegerea primarilor în două tururi.

Şedinţa e programată să înceapă de la ora 14.00. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite