Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Luca Niculescu, redactor-şef al RFI România, va reprezenta interesele diplomatice ale României la Paris, decretul de numire a sa în postul de ambasador în Franţa urmând să fie semnat săptămâna viitoare de către preşedintele Klaus Iohannis, potrivit agenţiei Mediafax.

„Decretul de numire va fi semnat săptămâna viitoare“, au declarat pentru Meddiafax surse oficiale, în prezent, activitatea ambasadei României în Franţa fiind coordonată de un însărcinat cu afaceri ad interim.

Luca Niculescu, născut în 1971, este licenţiat în Jurnalism şi deţinător al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg. Din 1992 este jurnalist al RFI şi din 2000 este redactor-şef al RFI România.

Francofon convins, Niculescu a fost şi corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi "Liberation". Jurnalistul a realizat emisiuni pentru Money Channel, TVR şi în prezent moderează o emisiune la Digi 24.

Luca Niculescu a  fost cel care a realizat primul inetrviu televizat cu Dacian Cioloş, după ce Guvernul a primit votul de încredere în Parlament. 

În 1 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a conferit ordinul „Meritul Cultural“ în grad de cavaler postului Radio France Internationale România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite