UPDATE: Liderii PNL şi PSD, întrevedere pentru negocieri la Vila Lac. Nu s-a ajuns la niciun acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PSD şi PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Liderii PSD şi PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-au întâlnit, marţi seară, la Vila Lac, cu liderii PSD Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

UPDATE: Discuţiile au vizat o posibilă susţinere de către PSD a Guvernului minoritar PNL-UDMR, sau includerea PSD în Guvern, cu miniştri, însă nu s-a ajuns la niciun acord. Este posibil ca zilele următoare să existe alte întâlniri.

Ştirea iniţială:

Liberalii şi social-democraţii s-au întâlnit în format restrâns la Vila Lac pentru a discuta despre viitorul guvernării, în condiţiile în care Nicolae Ciucă nu reuşeşte să strângă până la această oră o majoritate parlamentară. 

Delegaţia PNL este formată din Florin Cîţu, alături de care sunt Nicolae Ciucă (premier desemnat) şi prim-vicepreşedinţii.

Din partea PSD au mers să discute Marcel Ciolacu (preşedintele PSD), Sorin Grindeanu (prim-vicepreşedinte), Paul Stănescu (secretar general) şi Vasile Dîncu (preşedintele Consiliului Naţional), potrivit informaţiilor „Adevărul”. 

PNL a cerut un armistiţiu politic între toate forţele din Parlament, fiind solicitat sprijinul parlamentar pentru Guvernul Ciucă, în condiţiile în care liberalii mai au nevoie de 70 de voturi pentru învestirea Guvernului Ciucă. USR a respins armistiţiul şi a cerut refacerea Coaliţiei. Pe de altă parte, PSD a spus că vrea ca liberalii să aplice 10 condiţii privind creşterea de pensii şi alocaţii, precum şi plafonarea preţurilor la energie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite