Marcel Boloş, propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării. Cîţu: „Este o numire politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Bolos FOTO Facebook Marcel Boloş
Marcel Bolos FOTO Facebook Marcel Boloş

Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) de joi, să îl propună pe Marcel Boloş, fost ministru al Fondurilor Europene, pentru şefia Ministerului Cercetării şi Digitalizării. Preşedintele PNL a precizat că decizia a fost una politică, la propunerea filialelor din zona de nord-vest a ţării.

UPDATE - Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, ce îl recomandă pe Marcel Boloş pentru Ministerul Digitalizării, Florin Cîţu a transmis: 

„Marcel Boloş este o propunere a colegilor din zona de nord-vest, pentru că în PNL încercăm să arătăm că toate filialele sunt reprezentate în actul guvernamental. Este un om care a fost ministru al Fondurilor Europene. La ministerul Digitalizării, în perioada următoare, este foarte important să fie cineva care cunoaşte aceste mecanisme, pentru că va urma implementarea PNRR, cloud-ul guvernamental. Trebuie să fie cineva care cunoaşte cum să lucreze cu Comisia Europeană.” 

De altfel, întrebat dacă Boloş este specialist în Digitalizare, preşedintele PNL a precizat că numirea a fost una politică. „Să ştiţi că ministerul nu este doar despre Digitalizare, este şi despre Cercetare, dar aceasta este o numire politică. Este un manager pe care îl numim astăzi acolo şi care va fi asistat de secretari de stat care ştiu foarte bine şi digitalizare şi cercetare. Acesta este rolul pe care îl va avea domnul ministru acolo”, a explicat Cîţu.

UPDATE - În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de miercuri, liberalii l-au nominalizat pe Marcel Boloş pentru a ocupa postul de ministru al Cercetării şi Digitalizării, după ce Florin Roman a demisionat în urma unui scandal privind CV-ul său. 

„Îi urăm succes. Are toată susţinerea PNL pentru a avea un mandat de succes într-un domeniu şi la un minister cu multe provocări în perioada următoare”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei BPN.

***

Marcel Boloş a fost votat ca propunere pentru Ministerul Cercetării şi Digitalizării în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, existând un singur vot „împotrivă”, au declarat surse din conducerea partidului pentru „Adevărul”. 

Funcţia vacantă de ministru al Cercetării şi Digitalizării a fost aprig disputată între taberele din PNL, fiind avansate două soluţii, Marcel Boloş şi Monica Anisie.

Liberalii şi premierul sunt obligaţi să aleagă succesorul lui Florin Roman în vârful ministerului până vineri, când expiră interimatul lui Virgil Popescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite