Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse: Menţinerea cotei unice şi eliminarea excepţiilor, asumate prin PNRR. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

14
4 Jul 2022 13:17:12
Autor: Radu Eremia
Guvernul Ciucă în şedinţă
Guvernul Ciucă în şedinţă

Menţinerea cotei unice şi eliminarea excepţiilor privind anumite categorii socio-profesionale sunt asumate prin PNRR, potrivit unor surse guvernamentale, care menţionează că Ministerului de Finanţe i s-a cerut să vină cu o soluţie pentru supraimpozitarea pensiilor speciale.

„Suntem obligaţi prin PNRR să aplicăm cota unică şi să renunţam la excepţii. Modificările la Codul fiscal vor fi puse azi în transparenţă. Creşterile de colectare la TVA pe anul trecut au fost de 8,4%. Colectarea a fost cu 8 miliarde mai mare. România are cea mai mică colectare de la nivel european: 26%”, au precizat surse guvernamentale. De altfel, prin noile modificări are loc şi un nou sistem de impozitare a jocurilor de noroc.  10%  sub 3.000 lei, 20% - între 3000 - 10 000 lei şi ce depăşeşte 10 000- 40%. 
 
Disucţiile despre impozitarea veniturilor globale ar urma să aibe oc doar după ce termină ANAF procesul de digitalizare, estimările fiind de aproximativ un an. De asemenea, Guvernul şi Coaliţia vor să tranşeze situaţia pensiilor speciale
 
Premierului a solicitat Ministerului de Finanţe să vină cu o formulă aplicabilă pentru supraimpozitarea pensiilor speciale. „Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliţie supraimpozitării pensiilor speciale. Să vină Ministerul Fondurilor Publice cu o varianta clară. Tot ce depăşeşte salariul preşedintelui sa fie impozitat”, au precizat surse guvernamentale, care au punctat că în PNRR se vorbeşte despre eliminarea pensiilor speciale.

De asemenea, premierul şe-a cerut miniştrilor să aibă gata îndeplinite ţintele şi jaloanele din PNRR cu două săptămâni înainte de deadline-uri, anunţându-i că nu va mai face şedinţe de guvern special pentru adoptarea actelor normative restante, dacă nu se încadrează.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

constantin rebegea
4.07.2022, 13:34:23

„Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliţie supraimpozitării pensiilor speciale."", spune PNl dupa saptamani intregi in care a vorbit cu glas molcom si tremurator. Mai mult gorghiu s-a bagat in seama si a spus ca pensiile speciale sunt un foarte mic procent din PIB, scapand din vedere ca nu procentul este important ci incalcarea sau lipsa de principii. Numai pentru aceatsa greseala personal as dao afra pe madam Gorghiu. In fine, pe subiectul asat PSD a castigat puncte , toata lumea vazian ca PSD vrea sa faca dreptate chipurile dar se opune PNL. Ma tem ca este cam tarziu acum iesirea PM

+3 (5 voturi)
Amar
4.07.2022, 13:39:08

"Ce se întâmplă cu pensiile speciale" Nimic.... sau vor mai creste.

+6 (6 voturi)
cristina ene
4.07.2022, 13:55:08

Asa zis liberali romani nu vorbesc niciodata despre reducerea taxari pe munca si de reducerea taxarii pe propietati. Un om ce a muncit tota viata lui si si-a cumparat 4-5 apatamente sau case este supraimpozitat de statul ruman hapsan si hot !

0 (2 voturi)
laur laur
4.07.2022, 14:06:04

Ceva nu se leaga in mintea uslinosilor In cazul pensiilor speciale si PNRR programul prin care Romania s-a angajat (contra cost- 29 miliarde de euro) fata de Comisia Europeana, sa reformeze Romania . Printre reformele asumate de Romania, prin PNRR, este si Reforma Sistemului de pensii; Componenta 8 R6.1 din PNRR : ''Noua lege va asigura sustenabilitatea și predictibilitatea sistemului și va respecta principiul contributivității în raport cu beneficiarii drepturilor '' conform careia PENSIILE SPECIALE, care NU SE BAZEAZA pe PRINCIPIUL CONTRIBUTIVITATII TREBUIE SA DISPARA. Pe de o parte "premierul le-a cerut miniştrilor să aibă gata îndeplinite ţintele şi jaloanele din PNRR cu două săptămâni înainte de deadline-uri, anunţându-i că nu va mai face şedinţe de guvern special pentru adoptarea actelor normative restante, dacă nu se încadreaza " iar pe de alta se vorbeste despre fapul ca "PNL nu s-a opus niciodată în coaliţie supraimpozitării pensiilor speciale" Pai bai baieti hotarati- va : - ori aplicarea masurilor din PNRR si DESFIINTAREA pensiilor speciale, - ori PASTRAREA pensiilor speciale, cu vrajala de supraimpozire si urmarea BLOCAREA PNRR si pierderea celor 29 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Alta cale NU EXISTA.

+2 (2 voturi)
Călugărul
4.07.2022, 14:14:41

Derbedeii ăștia se prefac că totul e normal și dă-i cu pnrr-ul în jos, și dă-i cu pnrr-un sus, cînd, de fapt, pnrr-ul ăsta trebuie să reformeze țara, adică, acești bani sunt adresați amărăștenilor și nu buzunarelor lichelelor de politicieni. De 2 ani de zile, acest psd umflat, care a înghițit borhotul pnl-ului, au dat cele mai oribile legi posibile, cu care România a fost dusă direct în epoa de piatră. Tot acest borhot de la conducerea țării, în frunte cu dulapul ăsta mizerabil, au impresia că ei conduc lumea, că nimeni și nimic nu-i mai pot mătura de-acoloo ca pe niște gunoaie ce sunt. România a devenit țara inractorilor. Legile nu fac altceva decît să incite la furt și hoții. Cele mai înapoiate mintal persoane, sunt aduse la conducerea instituțiilor statului. Țara a ajuns în situația de a exploda, și ei, borhotul politicianist, se preface că totul e bine și normal, simulînd o activitate de țară prosperă, în care tot omul o duce ca-n pampas. Nimeni de la vîrff nu dă doi bani pe o țară ajunsă-n colaps. Și ei vorbesc de pnrr, cum vorbea ceaușescu de cum nu face plopul mere și răchita micșunele. PNRR-ul nu trebuie să ajungă în România, pînă cînd tot ce s-a legiferat de doi ani încoace, nu este eliminat, pînă cînd toți bandiții care au fost eliberat din închisori, nu sunt băgați la loc, inclusiv turnătorul Felix, pînă cînd csm-ul nu este urățat pînă la măduvă de șerpii, șobolancele și tot borhotul de-acolo dat afară, pînă cînd DNA-ul nu este curățat la fel, pînă cînd toți cei din ccr nu sunt înlocuiți de persoane competente. Te uiți la ei cum se scălîmbă și țin ședințe, te uiți la aceste subcreaturii umane cum simulează normalul, cînd, toți românii, îi visează atîrnînd în ștreanguri. Vomiți, nu altceva.

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările