Surse: Ministrul Mişa, criticat de premier pentru taxa de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose ar fi avut o discuţie dură cu ministrul Finanţeor pe marginea taxei de solidaritate anunţată ieri
Mihai Tudose ar fi avut o discuţie dură cu ministrul Finanţeor pe marginea taxei de solidaritate anunţată ieri

Premierul Mihai Tudose nu e deloc încântat de anunţul despre noua taxă făcut de Ionuţ Mişa, potrivit Digi24. Surse apropiate Guvernului spun că Tudose a avut o discuţie cu ministrul Mişa, iar şeful Guvernului l-a mustrat pe Ministrul de Finanţe pentru declaraţiile referitoare la taxa de solidaritate.

Noua taxă de 2%, aşa-zisa taxă de solidaritate anunţată de ministrul de Finanţe l-a adus pe acesta în biroul premierului Mihai Tudose, iar discuţia nu a fost nici pe departe una amicală, relatează Digi24. 

Mihai Tudose a fost nemulţumit de modul cum Ionuţ Mişa a prezentat informaţiile în interviul în care a anunţat taxa de solidaritate.

Se pare că în ziua precedentă, la Guvern, cei doi au vorbit despre ce urmează să se anunţe pentru perioada următoare, iar taxa de 2% nu a fost printre subiectele discutate.

Conform surselor din zona guvernamentală, această taxă nu ar urma să fie aplicată. Contribuţia este una veche, nicidecum nouă.

Premierul se arată nemulţumit de modul în care ministrul Mişa a comunicat, deşi acesta a vorbit destul de detaliat despre această taxă, ca şi cum toate lucrurile ar fi fost deja stabilite, potrivit informaţiilor Digi24.

Recidiva

Nu este prima dată când Ionuţ Mişa anunţă ceva cu care premierul nu este de acord. Imediat după numirea în funcţie, ministrul Finanţelor anunţa desfiinţarea Pilonului 2 de pensii, fapt care a stârnit polemici numeroase în mediul economic românesc şi nu numai.

Se pare că premierul va face o declaraţie despre taxa de solidaritate de 2% şi este posibil să nege cam tot ce a spus Ionuţ Mişa această contribuţie urmând să fie modificată masiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite