Politică

articolul anterior articolul urmator

Oficial. Mircea Geoană a fost numit adjunctul lui Jens Stoltenberg la NATO. Geoană: Sunt profund onorat

63
17 Jul 2019 15:04:19
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Florin Suler
FOTO Florin Suler

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, îl va numi pe fostul lider PSD Mircea Geoană în funcţia de secretar general adjunct al Alianţei, potrivit unui anunţ oficial al NATO. „Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziţie cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul NATO“, a scris Geoană pe Facebook.

UPDATE NATO a anunţat oficial numirea lui Mircea Geoană în funcţia de secretar general adjunct.

Prima reacţie a lui Geoană

„Secretarul General NATO Jens Stoltenberg a decis să-l numească pe românul Mircea Geoană drept noul secretar general adjunct. Acesta o va înlocui pe Rose Gottemoeller din Statele Unite, care a preluat funcţia în octombrie 2016”, anunţă NATO pe site-ul oficial.

„Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană ca noul Secretar General Adjunct. Acesta este un avocat ferm al legăturii transatlantice şi va aduce o experienţă îndelungată în calitate de om de stat şi diplomat. Va fi primul român care deţine această funcţie. Îi sunt foarte recunosător lui Rose Gottenmoeller. Aptitudinile sale diplomatice şi expertiza ei în securitatea internaţională au fost de nepreţuit pentru Alianţă, în contextul în care NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai imprevizibil”, a precizat Secretarul General NATO Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană a venit şi el cu o reacţie pe Facebook în care a subliniat că e onorat să fie desemnat într-o astfel de poziţie şi că reprezintă o recunoaştere a contribuţiei României în cadrul NATO.

„Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriaşă provocare şi o oportunitate de a reprezenta interesele Alianţei noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetăţeni. De-a lungul carierei mele diplomatice şi politice am promovat legătura transatlantică şi integrarea euro-atlantica a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziţie cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susţinerea politică şi instituţională trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a afirmat Mircea Geoană pe Facebook.

Numirea lui Mircea Geoană  ar fi cea mai înaltă poziţie ocupată de un român la NATO după ce în 2013 ambasadorul Sorin Ducaru era desemnat Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente.

„Ocuparea de către România a acestei poziţii în conducerea NATO reprezintă, dincolo de confirmarea competenţelor candidaturii româneşti, o recunoaştere a rolului, contribuţiilor şi a profilului strategic al României în NATO, precum şi un rezultat important al strategiei Ministerului Afacerilor Externe de promovare activă a candidaturilor româneşti pentru ocuparea unor poziţii de înaltă responsabilitate şi influenţă în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special în cadrul UE şi NATO”, declara ministrul afacerilor de externe de la acea vreme, Titus Corlăţean.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

63 Comentarii

Lucifer
17.07.2019, 15:26:49

Proştii întotdeauna avansează...

+1 (11 voturi)
Radu Mircea
17.07.2019, 15:44:21

# ''' Mihaela , dragostea mea , prost sa fii noroc sa ai !!! ''' Tzop , tzop , tzop ......( altfel nu stiu sa va sugerez tzopaielile de rigoare )

+5 (7 voturi)
Comunist Anti
17.07.2019, 15:31:14

Bai frate...din cati oameni capabili are tarisoara asta, cum dracu' l-a gasit NATO tocmai pe prostanacul asta ?

0 (6 voturi)
Constantin Bostan
17.07.2019, 15:36:21

Articolul este o facatura un fake news ; Stolltenberg nici n-a auzit de Gioana !

-5 (7 voturi)
Klaus Golannis
17.07.2019, 15:42:28

Te referi la Klaus? Hai ca inteleg la noi asta, majoritatea romanilor traiesc intr-o dulce hibernare a mintii, dar americanii - ma refer la cei din varf, nu gloata comuna - crezi ca nu stiu ce fac? Tu, dupa ce criterii esti capabil sa-l judeci pe Geoana - dupa mancatoria de fecale basista, sau dupa meritele omului asta? Asta, vorbind de hibernare...

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (63)