Surse. Ce modificări ale Codului Fiscal ia în calcul coaliţia de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Coaliţia de guvernare discută mai multe propuneri pentru modificarea Codului Fiscal, care includ reevaluarea cotelor de TVA, introducerea impozitului pe locuinţă în funcţie de valoarea acesteia, eliminarea treptată a facilităţilor fiscale pentru anumite categorii, dar şi reducerea evaziunii fiscale, după cum au declarat surse social-democrate pentru „Adevărul”.

Potrivit surselor „Adevărul”, coaliţia de guvernare ar dori o reevaluare a cotelor de TVA, adică unele categorii de produse să fie taxate mai mult, procum băuturile alcoolice sau cele carbogazoase, în timp ce alte produse să aibă un nivel redus de impozitare.

Mai mult, surse social-democrate au declarat că se discută şi eliminarea treptată a facilităţilor fiscale. Concret, se discută să fie eliminate, treptat, unele facilităţi pentru anumite categorii de persoane, precum cele care activează în domeniul IT sau în agricultură. Prin modificările aduse Codului Fiscal, guvernanţii ar viza reducerea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la bugetul de stat din TVA.

Nu în ultimul rând, o altă măsură discutată ar fi şi introducerea impozitului pentru locuinţe în funcţie de valoarea acestora, nu de numărul caselor deţinute.  

În ultima perioadă, PSD a readus în atenţia publică, prin vocea liderului de partid, Marcel Ciolacu, ideea impozitării progresive, o măsură pe care liberalii nu o agreează. Ciolacu a vorbit chiar joi despre modificarea sistemului fiscal, precizând că dacă ne dorim „o ţară ca afară, atunci ar trebui să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite