Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse. Ce modificări ale Codului Fiscal ia în calcul coaliţia de guvernare

9
19 May 2022 14:07:50
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Coaliţia de guvernare discută mai multe propuneri pentru modificarea Codului Fiscal, care includ reevaluarea cotelor de TVA, introducerea impozitului pe locuinţă în funcţie de valoarea acesteia, eliminarea treptată a facilităţilor fiscale pentru anumite categorii, dar şi reducerea evaziunii fiscale, după cum au declarat surse social-democrate pentru „Adevărul”.

Potrivit surselor „Adevărul”, coaliţia de guvernare ar dori o reevaluare a cotelor de TVA, adică unele categorii de produse să fie taxate mai mult, procum băuturile alcoolice sau cele carbogazoase, în timp ce alte produse să aibă un nivel redus de impozitare.
 
Mai mult, surse social-democrate au declarat că se discută şi eliminarea treptată a facilităţilor fiscale. Concret, se discută să fie eliminate, treptat, unele facilităţi pentru anumite categorii de persoane, precum cele care activează în domeniul IT sau în agricultură. Prin modificările aduse Codului Fiscal, guvernanţii ar viza reducerea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la bugetul de stat din TVA.
 
Nu în ultimul rând, o altă măsură discutată ar fi şi introducerea impozitului pentru locuinţe în funcţie de valoarea acestora, nu de numărul caselor deţinute.  
 
În ultima perioadă, PSD a readus în atenţia publică, prin vocea liderului de partid, Marcel Ciolacu, ideea impozitării progresive, o măsură pe care liberalii nu o agreează. Ciolacu a vorbit chiar joi despre modificarea sistemului fiscal, precizând că dacă ne dorim „o ţară ca afară, atunci ar trebui să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

The Fog
19.05.2022, 15:43:34

Foame mare la bugetul de partid si de stat.

+1 (1 vot)
Ilie de la sculărie™
19.05.2022, 15:54:02

Cata aflare in treaba pe baietii astia.. Nu inteleg nerusinarea cu care Ciolacu si Ciuca abordeaza subiectul in contextul in care ii depaseste complet pe amandoi. Indivizii sunt zero.

+3 (3 voturi)
plavanu al xxv-lea
19.05.2022, 16:16:14

PSD a readus în atenţia publică, prin vocea liderului de partid, Marcel Ciolacu, ideea impozitării progresive PSDeii se ,,face ca lucreaza''. Probabil nu ii lasa altii sa faca ordine in legislatia muncii (care e varza de Romanica) desi ,,ei vrea'' sa faca o legislatie moderna ca in Europa ... evului mediu.

-10 (12 voturi)
JoeDoe
19.05.2022, 16:20:16

Hopa, au ajuns uselistii la fundu' sacului. Dar de vina e Putin, cum ne-a spus cuieru', nu ei ca-s incompetenti si cleptomani.

Ilie de la sculărie™
19.05.2022, 16:33:42

Oricine altcineva e de vina, doar ei si armatele lor de intretinuti cu carnet de partid nu. Niste lumini cu totii..

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările