Surse: Niculae Bădălău şi Codrin Ştefănescu, „executaţi“ de Liviu Dragnea pe motiv de trădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu şi Niculae Bădălău
Codrin Ştefănescu şi Niculae Bădălău

Liviu Dragnea va propune în următorul Comitet Executiv al PSD revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de preşedinte executiv al partidului, dar şi schimbarea lui Codrin Ştefănescu din funcţia de secretar general adjunct, au declarat surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“. Niculae Bădălău şi Codrin Ştefănescu l-au susţinut pe Mihai Tudose în disputa cu Liviu Dragnea.

Niculae Bădălău a ajuns numărul doi în PSD cu susţinerea lui Liviu Dragnea, dar ulterior a trecut în tabăra lui Mihai Tudose. Bădălău a pierdut zilele trecute şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul său fiind instalat Adrian Ţuţuianu. Potrivit unor surse politice, preşedintele executiv al PSD este plecat de câteva zile în Mexic, alături de familie. Bădălău nu şi-a întrerupt concediul nici măcar pentru a vota învestirea Guvernului Dăncilă.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost, la rândul său, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, până când a trecut de partea lui Tudose, tot prin intermediul lui Niculae Bădălău, cu care este bun prieten.

De altfel, Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu au schimbat replici dure în şedinţa Comitetului Executiv al PSD înm care au fost aleşi miniştrii Guvernului Dăncilă. Ştefănescu a considerat că portofoliul Educaţiei ar trebui să-i revină Ecaterinei Andronescu, în timp ce Dragnea a mizat pe alegerea lui Valentin Popa.

Codrin Ştefănescu: Nu putem pleca din această sală în faţa celor care ne votează, în faţa zecilor de mii de PSD-işti şi a milioanelor de români care ne votează ca, la iniţiativa lui Nelu Stan de la Suceava, cu susţinerea preşedintelui Liviu Dragnea, să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jigneşti pe domnul Popa!

Codrin Ştefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu Dragnea: Ba da, jigneşti!

Codrin Ştefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simţiţi jignit, domnule Popa?

Valentin Popa: Nu!

Liviu Dragnea: Te rog să te opreşti Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin Ştefănescu: De ce mă întrerupi?

Liviu Dragnea: Aşa cum spuneai şi tu... pentru că pot! (n.r. - aluzie la declaraţia lui Codrin Ştefănescucu privire la prezenţa unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live" - „Pentru că putem.")

Codrin Ştefănescu: Şi eu te pot întrerupe oricând şi pot spune lucruri cu care sărim în aer!

Liviu Dragnea: Te întrerup, pentru că sunt preşedintele PSD!

Codrin Ştefănescu: Ai spus bine... încă! Nu e posibil ca, acum o săptămână, să o propunem prim-ministru, alături de doamna Dăncilă, şi azi, doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susţine pe un necunoscut. O voi vota pe Cati şi o voi vota cu ambele mâini!

Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!


Te-ar putea interesa şi:

De ce „revoluţia fiscală“ poate fi începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite