Surse. Orban a dat de pământ cu liderii PNL: Sunt nemulţumit de rezultatul alegerilor. Am fost varză ca organizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a muştruluit pe liderii din teritoriu care au scos rezultate slabe la alegerile locale. Potrivit surselor Adevărul, premierul a spus că nu e mulţumit de rezultatul scrutinului, chiar dacă PNL a reuşit un scor istoric.

”Sunt nemulţumit de rezultatul alegerilor, nu ne-am atins  scorul din sondaje. În unele localităţi am fost varza ca organizare în ziua alegerilor. Preşedinţii de organizaţii care nu au facut performanţă îşi vor da demisia”, a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii PNL care a început la ora 10.00. 

Comitetul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri dimineaţă pentru a analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Potrivit unor surse politice, premierul Ludovic Orban va cere sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%. PNL a obţinut 34% la nivel naţional.

În afara judeţelor Harghita şi Covasna, dominate de UDMR, cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Satu Mare (lider: Adrian Albu), Olt (lider: Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan). Plus Bucureşti. ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, susţin sursele citate. Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL Bucureşti, este unul dintre oamneii de încredere ai premierului Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite