Surse. Ce persoane controversate vrea să promoveze viceprimarul USR-PLUS din Capitală în conducerile spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tomescu, viceprimar al USR-PLUS (dreapta), alături de persoana care l-a susţinut pentru această funcţie. adică Vlad Voiculescu. FOTO Facebook Horia Tomescu
Horia Tomescu, viceprimar al USR-PLUS (dreapta), alături de persoana care l-a susţinut pentru această funcţie. adică Vlad Voiculescu. FOTO Facebook Horia Tomescu

Viceprimarul USR-PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a pregătit un proiect de hotărâre prin care vrea să impună mai multe persoane în consiliile de administraţie ale celor 19 spitale aflate în subordinea Primăriei. O parte din numele propuse sunt candidaţi cu CV-uri controversate, în ciuda faptului că e pretinsă o aşa-zisă profesionalizare a administraţiei publice.

Una dintre marile nemulţumiri din coaliţie este faptul că viceprimarul Horia Tomescu nu a consultat toate forţele coaliţiei de la Capitală, în momentul în care a realizat lista, susţin surse din PNL. De asemenea, inclusiv echipa lui Nicuşor Dan a fost surprinsă de demersul lui viceprimarului Horia Tomescu, persoană susţinută puternic de Vlad Voiculescu. De altfel, în momentul demisiei lui Voiculescu din Consiliul General, fostul ministru al Sănătăţii a insistat ca Tomescu să fie votat ca viceprimar, pentru că era din PLUS, nu o persoană din USR, deşi persoana cu cea mai mare experienţă era Ana Ciceală.  

În ceea ce priveşte persoanele pentru propuse pentru consiliile de administraţie ale spitalelor din subordinea ASSMB, viceprimarul a întocmit o lista pentru toate unităţile. De exemplu, la Spitalul Colentina sunt propuşi ca titulari Tereza Ion şi şi Oana Sivache, la Spitalul Colţea Nineta Ionescu şi Alexandra Căcinoiu, la Spitalul Filantropia Oana Sivache şi Monica Mocanu, la Spitalul Clinic de Copii Gomoiu Ioana Olteanu şi Elena Stanciu.

Unul din numele propuse de Horia Tomescu să facă parte din Consiliile de Administraţie ale spitalelor din Capitală este chiar directorul general adjunct al instituţiei, Cristian Plută. Directorul a fost implicat în mai multe afaceri controversate, cea mai cunoscută fiind supraevaluarea costurilor la lucrările de modernizare a spitalului de copii Victor Gomoiu, potrivit unor surse politice. Deşi a fost adus de administraţia PSD, acum a devenit un apropiat al actualului viceprimar.

O altă propunere este Alexandra Cacioianu, fiica milionarului Virgil Cacioianu. Până să ajungă la ASSMB, aceasta s-a ocupat de afacerile tatălui său. La un moment dat a câştiat un contract în portul Cernavodă de 30 de ori mai mare decât cifra sa de afaceri. Potrivit unor anchete jurnalistice ale vremii, numele lui Virgil Cacioianu a apărut în dosarul lui Sergiu Băhăian, om de afaceri condamnat la 26 de ani de închisoare. Căcioianu a fost mult timp apropiat de liberali.  

Printre persoanele necalificate pentru asemenea funcţie este şi Violeta Dumitru, propusă în Consiliul de Administraţie al Centrului Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. I. Stoia”. Până să ajungă la ASSMB în 2018, aceasta a lucrat doi ani ca muncitor calificat la ITB, pentru ca apoi să fie 17 ani şefă de magazin la Romarta şi un an administrator de clădire. 

Potrivit stiripesurse.ro, un alt nume propus de Horia Tomescu este cel al Claudiei Pleşan. Având studii de contabil şi angajată a ASSMB, Claudia Pleşan s-a remarcat prin faptul că a intrat în vizorul DNA, fiind cercetată în scandalul doctoriţei cu diplomă falsă de la Spitalul Ilfov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite