Surse: PNL continuă sezonul racolărilor. Orban a primit în partid patru parlamentari din ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută au apărut informaţii că PNL a recrutat zeci de primari de la alte partide politice, acum liberalii au deschis uşile şi pentru parlamentari. Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat azi în şedinţa Biroului Executiv că patru deputaţi de la ALDE s-au înscris în formaţiune. De cealaltă parte, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu priveşte cum partidul său se fărâmiţează pe zi ce trece, şi îi face apropouri lui Orban.

Începând de ieri, deputaţii Toma Petcu, Ică Calotă, Ion Tabugan şi Marius Gheorghe Surgent au trecut de la ALDE la PNL. Primul dintre ei, Toma Petcu, fost ministru al Energiei în Guvernul Grindeanu, şi-a început cariera politică la PNL. În 2014, acesta îşi dădea demisia şi se înscria în Partidul Liberal-Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu, care mai apoi avea să devină ALDE. În septembrie anul trecut deputatul o ataca pe „dezertoarea” Graţiela Gavrilescu, după ce aceasta a refuzat să meargă pe linia partidului şi să iasă de la guvernarea alături de PSD. „Minciuna are picioare scurte, la fel şi mandatul vostru oferit de PSD”, afirma acesta.

Ion Tabugan are şi el rădăcini liberale. Acesta a intrat prima oară în Parlament în 2008 pe listele PNL, pentru ca mai apoi să treacă la UNPR, fiind reales pe liste comune cu PSD în 2012. Apoi, după ce UNPR a fuzionat cu PMP, Tabugan era reales din partea partidului pe listele din 2016, pentru ca mai apoi, în iunie 2018, să se alătureze lui Tăriceanu în ALDE.

Cel de-al treilea liberal recrutat, Marius Gheorghe Surgent, a intrat în politică în 1990, la PSDR, unde a rămas până în 1999 când s-a alăturat ApR (Alianţa pentru România). În 2001 partidul fuziona cu PNL, formaţiune în care Surgent rămâne până în aprilie 2016, când trece la ALDE.

Deputatul Ică Calotă este şi el originar din PNL încă din 1991.  În 2014 acesta prindea un loc de deputat pe listele liberalilor, pentru ca în aceeaşi lună în care a fost ales să treacă la ALDE. Înainte să se întoarcă în PNL, acesta anunţa încă de săptămâna trecută că aproximativ 10-15 deputaţi ALDE vor părăsi partidul, principala lor nemulţumire fiind legată de intenţia lui Tăriceanu de a se alia cu Victor Ponta.

Luni, în contextul deciziei CCR care declara neconstituţională decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Ludovic Orban în funcţia de premier, liderul ALDE nu a scăpat ocazia să-l taxeze liderul PNL. „Cel mai grav este acest risc al coronavirus în România. În faţa acestei situaţii deciziile trebuie luate rapid şi responsabil. Nu se poate merge cu acelaşi premier. În loc să ia decizii responsabile, Orban stă azi să racoleze parlamentari. Asta e preocuparea lui”, a declarat Tăriceanu, referindu-se la foştii săi colegi de partid.

Vezi şi: Marea racolare. PNL a dat startul traseismului pentru locale
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite