Surse: Premierul este împotriva amendării medicilor. Orban, critici la adresa lui Voiculescu în şedinţa de BEx

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu rămâne una dintre sursele de nemulţumire din coaliţie. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Voiculescu rămâne una dintre sursele de nemulţumire din coaliţie. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu le-a spus colegilor din Biroul Executiv că se va opune Hotărârii de Guvern pregătită de Ministerul Sănătăţii pentru a putea amenda cu până la 20.000 de lei personalul medical care nu respectă efectuarea de vaccinuri doar conform programărilor, au precizat surse politice liberale pentru „Adevărul”.

Florin Cîţu a luat cuvântul în şedinţa de Birou Executiv şi le-a spus colegilor că nu e de acord cu actul normativ pregătit de Ministerul Sănătăţii, sub conducerea lui Vlad Voiculescu, în ceea ce priveşte amendarea medicilor care nu ar respecta în totalitate programările pentru vaccinurile anti-COVID. Mai exact, premierul le-a transmis că el nu ar vrea să amendeze pe nimeni din personalul medical, nici cu o sumă mai mică, nici mai mare, au precizat surse politice pentru „Adevărul”. 

Pe de altă parte, Ludovic Orban s-a declarat nemulţumit de modul cum alege să comunice public Vlad Voiculescu, despre care a afirmat că are „o agendă personală” şi nu face deloc „bine coaliţiei” faptul că ministrul se poziţionează altfel decât colegii din Guvern. „Trebuie mai multă disciplină în comunicare”, le-a mai cerut preşedintele PNL colegilor săi din Guvern. 

La Ministerul Sănătăţii a fost în lucru un draft al unei HG privind sancţionarea medicilor, după cum a scris „Adevărul” aici.  Ministerul Sănătăţii neagă că ar avea în pregătire un act normativ prin care sunt sacţionaţi medicii care nu se asigură că sunt respectate cu stricteţe programările pentru vaccinul anti-COVID, fiind stabilite amenzi între 10.000 de lei şi 20.000 de lei pentru aceştia.

  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite