Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse: Primele nume din PSD pentru europarlamentare

41
10 Mar 2019 17:21:59
Autor: Radu Eremia
Florin Iordache e în negocieri cu Liviu Dragnea pentru o funcţie de europarlamentar. FOTO Inquam Photos
Florin Iordache e în negocieri cu Liviu Dragnea pentru o funcţie de europarlamentar. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în cel mult două săptămâni va fi gata lista  formaţiunii pentru alegerile eurorparlamentare din 26 mai. Potrivit unor surse politice, pe listă vor fi persoane cu influenţă în PSD, dar şi vechi euroaleşi.

Surse politice din PSD au declarat că cele mai mari şanse în ceea ce priveşte deschiderea listei partidului le are Rovana Plumb, în prezent ministru al Fondurilor Europene, cea care deţine şi funcţia de şefă a femeilor social-democrate.

Dintre politicienii cunoscuţi din Parlament, un loc eligibil e posibil să primească Claudiu Manda, adică şeful Comisiei de control a SRI. Senator s-a căsătorit de curând cu Lia Olguţa Vasilescu, persoană care a condiţionat să se retragă din cursa pentru un minister de acordarea unui loc pentru Manda. De asemenea, un loc eligibil ar putea primi şi Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei şi preşedinte al Comisiei pentru legile din justiţie, după cum au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Din aleşii care ocupă în prezent un fotoliu de europarlamentar, puţini se vor regăsi  şi pe lista pentru legislatura 2019-2024. Doi dintre aceştia sunt social-democraţi cu experienţă şi vechime în partid, dar şi în ceea ce priveşte problematicile de afaceri europene. Unul dintre aceştia este Victor Boştinaru, în timp ce al doilea este Ioan Mircea Paşcu. Printre doamnele care ar mai prinde un mandat se află Claudia Ţapardel, unul dintre europarlamentarii care plăteşte cotizaţii foarte mari la partid.

Liviu Dragnea a enumerat la sfârşitul săptămânii mai multe criterii pe care ar trebui să le aibă un euroales. „În primul rând, să fie patrioţi în fiecare celulă a corpului său şi a inimii sale. Asta este prima condiţie. A doua condiţie: să ştie să vorbească, să-şi dorească să vorbească, să aibă curaj sa vorbească şi să-şi apere interesul naţional al ţării pe care o reprezintă acolo. Pentru că asta fac toţi, numai nouă ni se spune că e bine ca europarlamentari români să meargă acolo şi să înjure România “, a precizat Dragnea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

inuendo
10.03.2019, 17:45:52

Aha! Liste pzd corespunde cu lista SRI. Corupți și incompetenți. Paranoia lui belinache are oarece circumstanțe.

+11 (11 voturi)
Camelian Propinatiu
10.03.2019, 18:09:26

Nimeni din PSD n-a arătat la Bruxelles criteriul "să fie patrioţi în fiecare celulă a corpului său şi a inimii sale", ca dna Grapini de la conservatorii români.

-8 (10 voturi)
Sorin Barbul
10.03.2019, 17:58:28

Pot să pună pe oricine pe listă, toți sunt lingăi și incompetenți, și în plus unii mai sunt și agramați.

+14 (14 voturi)
m lupascu
10.03.2019, 18:06:46

- criminali in fiecare celula

+9 (9 voturi)
Manole Scarlat
10.03.2019, 18:22:59

Poate că n-ar strica ca PSD să meargă la europarlamentare cu o listă comună cu UDMR.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (41)