Surse PSD: Această Coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL. Ciolacu cere draft-ul ordonanţei cu măsurile pe energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi PSD la Palatul Parlamentului FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Marcel Ciolacu şi PSD la Palatul Parlamentului FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Social-democraţii le transmit liberalilor, în contextul acuzaţiilor aduse de Rarerş Bogdan, că ”această coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL”. Potrivit unor surse din PSD, Marcel Ciolacu îi va solicita astăzi preşedintelui PNL Florin Cîţu prezentarea draft-ul ordonanţei de urgenţă cu toate măsurile agreate luni în coaliţie pe tema energiei şi gazelor.

Social-democraţii afirmă că această ordonanţă rebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Această Coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL. Iar liberalii trebuie să înţeleagă că scopul acestei Coaliţii nu s-a schimbat. Marcel Ciolacu îi va solicita astăzi lui Cîţu prezentarea draft-ul ordonanţei de urgenţă ce conţine măsurile agreate luni în coaliţie pe tema energiei şi gazelor, ordonanţă ce trebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu”, au precizat sursele din PSD. 

Social-democraţii spun că ”ordonanţa trebuie adoptată cât mai repede”.

”În absenţa ei, odată cu transmiterea indexurilor, există pericolul ca românii şi firmele să primească şi pe ianuarie o altă tranşă de facturi imense. Deci ministrul Energiei nu are timp de pierdut”, mai transmite PSD. 

Liderii PSD şi PNL urmau să aibă, joi, o discuţie online, la ora 15.30 privind convocarea unei şedinţe a coaliţiei. 

Liderul PNL Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei pe tema facturilor la energie, a gestionării pandemiei şi a dobânzilor mari la împrumuturi, afirmă surse din coaliţie. Aceleaşi surse susţin că preşedintele PNL consideră că disputa Rareş Bogdan - Marcel Ciolacu este una personală.

Scandalul dintre PNL şi PSD a apărut după ce prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, la Digi24, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”. Europarlamentarul PNL a mai spus că social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării, şi a adăugat că că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise.

În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, la scurt timp, o şedinţă a coaliţiei şi a acuzat PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.

Citeşte şi: Ministrul Energiei, la Adevărul Live: Perioada de interzicere a debranşării se extinde până la sfârşitul lui iunie / Ce măsuri sunt pregătite în noua OUG

Rareş Bogdan, critici pentru ministrul Sănătăţii: A fost mai atent la sondaje decât la pandemie

Marcel Ciolacu cere şedinţă de urgenţă a coaliţiei: Am înţeles că Rareş Bogdan a pus batistuţa pe globul de cristal şi a văzut că se va rupe coaliţia peste un an

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite