Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse. Răsturnare de situaţie. Câte procente are Nicuşor Dan în faţa Gabrielei Firea. Surprizele de la sectoare

55
27 Sep 2020 17:34:10
Autor: Sebastian Zachmann
Nicuşor Dan şi Gabriela Firea
Nicuşor Dan şi Gabriela Firea

Luptă extrem de strânsă pentru Primăria Capitalei. La ora 17.00, Nicuşor Dan conduce cu trei procente în faţa Gabrielei Firea, susţin surse politice pentru Adevărul. Datele se bazează pe cercetările sociologice care vor fi prezentate la închiderea urnelor. Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea ar putea creşte în cazul unei prezenţe mai mari la urne pe finalul zilei. În caz contrar, diferenţa va fi mult mai strânsă.

La ora 17.00, potrivit surselor Adevărul, Nicuşor Dan are trei procente peste Gabriela Firea: 41% vs 38%. 

Sectorul 1. Luptă la baionetă între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand. Primarul PSD în funcţie ar avea doar un procent în faţa candidatei USR-PLUS-PNL. Va conta decisiv prezenţa la vot pe finalul zilei. Mobilizarea dreptei ar putea să o propulseze pe Clotilde Armand în fruntea primăriei. 

Sectorul 2. Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) are prima şansă în competiţia cu Dan Cristian Popescu (PSD) şi cu Neculai Onţanu (ADER), care şi-au canibalizat voturile. 

Sectorul 3. Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar, dar anonimul Adrian Moraru e la o diferenţă mică în spatele său. Negoiţă e avantajat şi de prezena mică la vot din sector. 

Sectorul 4. Simona Spătaru era pe primul loc la ora 16.00, la o diferenţă mică de Daniel Băluţă, însă la ora 17.00 ierarhia s-a inversat.Totuşi, Simona Spătaru poate câştiga în cazul uni mobilizări mari la urne pe ultima sută de metri. În mod tradiţional, electoratul dreptei iese târziu la vot. 

Sectorul 5. Cristian Băcanu (PNL) şi Daniel Florea (PSD) sunt umăr la umăr, urmaţi de Piedone (PPUSL) şi de Marian Vanghelie (PSDI). Favorit e candidatul PNL, în condiţiile în care Florea, Piedone şi Vanghelie se bat pe acelaşi electorat ( de stânga). 

Sectorul 6. Ciprian Ciucu s-a distanţat în câştigător, potrivit surselor citate. Gabriel Mutu (PSD) are şanse mici să rămână în funcţie. 

Primele EXIT POLL-uri. Gabriela Firea era cu trei procente în faţa lui Nicuşor Dan la ora 14.00, susţin surse politice pentru Adevărul. Informaţiile se bazau pe primele rezultate furnizate de casele de sondare. Liderii PNL estimau că Nicuşor Dan va recupera diferenţa până la închiderea urnelor, în condiţiile în care electoratul de dreapta votează preponderent seara. De altfel, numărul tinerilor prezenţi la urne începea să crească.

Alegeri locale 2020. Românii aleg: primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii Judeţene şi consilierii judeţeni. Aşadar, fiecare cetăţean va primi patru buletine de vot. Urnele se deschid la ora 07.00 şi se închid la ora 21.00. În ce măsură va fi influenţată prezenţa la vot de pandemie? Vom compara cifrele din 2020 cu cele din 2016. Rămâi pe Adevărul pentru a urmări toate momentele importante din ziua alegerilor. Şi nu uita: Votează!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

55 Comentarii

Relon Mask
27.09.2020, 17:44:36

Nu cred in sondaje, omul una spune alta stampileaza! Teoretic, USR e cel mai puternic partid in Bucuresti si cel care da voturile lui ND, diferenta mica se explica prin slaba prezenta a electoratului PNL.

+8 (12 voturi)
Camelian Propinatiu
27.09.2020, 18:04:06

Ca profesor cu experienţă îndelungată, am învăţat să mă tem de formidabila capacitate a tineretului de a se automobiliza după apariţia sms-urilor şi a reţelelor sociale.

+4 (12 voturi)
Cristina Ene
27.09.2020, 17:47:13

Doamne fereste de napasta numita URSSPLUS ! Stangisti vopsiti in centru dreapta !

-20 (30 voturi)
Utilizator Adevărul
27.09.2020, 17:50:18

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
27.09.2020, 17:47:44

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (55)

Modifică Setările