Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse: Răsturnare de situaţie la USR. Echipa Cosette pierde un om. Din ce facţiune a partidului face parte cel mai nou membru al BN al USR

5
17 Sep 2019 09:33:13
Autor: Radu Eremia
Echipa Cosette pierde un om, potrivit ultimelor calcule/
Echipa Cosette pierde un om, potrivit ultimelor calcule/

Uniunea Salvaţi România a greşit calculele în ceea ce priveşte repartizarea funcţiilor în noul Birou Naţional. Platforma „USR la firul ierbii“ primise doar un loc, deşi avea dreptul la două, potrivit numărului de voturi. În schimb echipa Cosette, adică principala tabără anti-Barna, pierde un om, potrivit unor surse politce.

Andrei Corbu din „USR la firul ierbii“ va fi membru în Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România, în urma refacerii calculelor în ceea ce priveşte repartizarea mandatelor în cadrul Biroului Naţional al formaţiunii, potrivit unor surse politice. 

Corbu îi va lua locul Ştefaniei Petre de la platforma „Uniţi Salvăm România“, adică grupul format în jurul lui Cosette Chichirău, care la Congres obţinuse 9 locuri. „Situaţia nu e clară încă în ceea ce priveşte distribuţia mandatelor“, au precizat surse din conducerea USR pentru „Adevărul“.

 Aşadar, echipa Cosette va avea acum 8 locuri în Biroul Naţional, în timp ce echipa Barna are 12 oameni, 2 vin de la USR echilibrat, 2 de la USR la firul ierbii, iar unul de la USR Unit. 

Dan Barna şi apropiaţii săi vor putea să-şi impună deciziile la mustaţă dată fiind actuala componenţă a Biroului Naţional, pe lângă cele 12 voturi ale celor din platforma „USR la guvernare“, aceştia bazându-se şi pe susţinerea lui Allen Coliban de la USR echilibrat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

foarte atent
17.09.2019, 10:34:42

"Rasturnare de situatie la USR" !? unde drek ?! care situatie ?! care rasturnare?! hai sa scriem !

+1 (1 vot)
gigione deladolj
17.09.2019, 11:30:38

cică echipa cosette..hahaha...marş mă de aci! Cosette! Fii bărbată! Dă le o n bot lu Z barna şi ciupitu...scîrbelor!

-3 (3 voturi)
A.G.
17.09.2019, 10:35:11

Tabere, certuri, etc. Pai nu au venit astia in politica pentru ca au o alta perspectiva asupra ei? Nu se laudau ca fac " o altfel de politica"? Din 2016 de cand au castigat alegerile PSD, cei care NU AU FOST LA VOT, au fost "certati" ca din cauza lor s-a intamplat ce s-a intamplat. Pai cu cine dreacu sa votezi???

-1 (5 voturi)
Marcel Panciu
17.09.2019, 17:13:09

"A gresit calculele", " in urma refacerii calculelor"... bai, ce calcule? Vorbim de 500 de buletine de vot care trebuiau numarate, iar marii specialisti de la USR le-au numarat gresit (daca nu cumva au fost o frauda la mijloc pe care vor s-o acopere). Astia vor sa "digitalizeze administratia", sa introduca votul electronic, dar nu-s in stare nici macar sa-si numere citeva sute de voturi la congres.

+1 (1 vot)
Mihai Neagu
17.09.2019, 18:40:52

Vai de capul nostru, daca ajung astia la guvernare.