Surse: Donald Trump ar putea veni în România în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump ar putea fi primti anul viitor de Klaus Iohannis la Bucureşti
Donald Trump ar putea fi primti anul viitor de Klaus Iohannis la Bucureşti

Summitul ”Iniţiativei celor Trei Mări” de anul viitor va avea loc la Bucureşti, urmare a propunerii făcute de către preşedintele Klaus Iohannis şi acceptată de participanţii la reuniunea de joi de la Varşovia, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi, la Summitul „Iniţiativei celor Trei Mări” (Baltică – Adriatică – Neagră), care are loc la Varşovia şi la care invitat special este preşedintele SUA, Donald Trump.

În cadrul reuniunii, preşedintele Iohannis a propus ca summitul din 2018 să se desfăşoare la Bucureşti, au precizat sursele citate, care au arătat că propunerea a fost acceptată.

La Summitul „Iniţiativei celor Trei Mări” participă şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. „Iniţiativa celor Trei Mări” urmăreşte să ofere susţinere politică pentru o mai bună cooperare şi interconectare a economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări - Adriatică, Baltică şi Neagră - în domenii precum energie, transporturi, telecomunicaţii sau protecţia mediului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite