Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse: USR-PLUS schimbă şefa INSP. Numele avansat pentru numire, un consilier personal al ministrului Vlad Voiculescu

5
6 Mar 2021 09:15:05
Autor: Radu Eremia
Consilierul lui Vlad Voiculescu va fi numit şef al INSP, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”. FOTO Mediafax
Consilierul lui Vlad Voiculescu va fi numit şef al INSP, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”. FOTO Mediafax

Conducerea Ministerului Sănătăţii continuă înlocuirea specialiştilor promovaţi de guvernele liberale, prin impunerea propriilor oameni în funcţii. Zilele următoare va fi anunţată înlocuirea şefei INSP, Simona Pârvu, cu unul dintre consilierii personali ai ministrului Vlad Voiculescu, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Surse politice din Ministerul Sănătăţii au precizat pentru „Adevărul” că Simona Pârvu, actualul director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică ar urma să fie demisă din funcţia, iar la începutul săptămânii următoare să fie impus un medic sprijinit de actuala conducere a instituţiei, în prezent consilier al ministrului Vlad Voiculescu. 

Simona Pârvu e „medic primar igienă” din 2009, potrivit CV-ului public. În Ministerul Sănătăţii lucrează din 2007, fiind rând pe rând şef serviciu al Inspecţiei Sanitare de Stat, şef serviciu al Serviciului de avizare interministerială sau director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică. Pe ultima funcţia a fost avansată odată cu venirea la putere a liberalilor. 

În locul Simonei Pârvu ar urma să fie numit unul dintre consilierii personali ai lui Vlad Voiculescu, adică Marius Ungureanu, demers ce ar urma să fie anunţat public luni, susţin surse din minister pentru „Adevărul”. Potriivt surselor citate, numirea acestuia e chiar la limita legii, în condiţiile în care Ungureanu nu este specialist în sănătate publică sau igienă, ci este medic generalist fără specialitate, rezidenţiatul său în gastroenterologie nefiind terminat. Un semn de întrebare e legat şi de activitatea sa didactică în domeniu, fiind asistent de cercetare la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la UBB, nu una de medicină.

 Marius Ungureanu a mai lucrat cu Vlad Voiculescu şi în precedentul mandat la Ministerul Sănătăţii, când în perioada august 2016 - decembrie 2016 i-a fost secretar de stat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ion Ionescu
6.03.2021, 10:14:16

ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN (savanti evrei) au stabilit că biblia evreilor (Tora) este falsă. „Biblia dezgropată" este o carte de Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman (ambii savanti israelieni cu renume mondial) care prezintă noul consens al istoricilor și arheologilor asupra validității istorice a Bibliei ebraice. Pe baza unor studii arheologice ample și a probelor descoperite, cei doi savanti au concluzionat, că biblia ebraica este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un mic regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importanăa economică, cultural sau militară și nu capitală glorioasă a unui imperiu." Cercetătorul biblic american Jonathan Kirsch a subliniat ca datorita cartii „Biblia dezgropata” Tora (biblia evreilor) a devenit „...un artefact de studiat și de evaluat mai degrabă decât o lucrare inspirată divin care ar trebui îmbrățișată drept credință adevărată”. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

Ionel Marcu
6.03.2021, 11:18:35

Sigur că e falsă, e o culegere de mituri și legende evreiești! Dar s-a descoperit relativ recent că pe unul din regii hicsoșilor, popor ce a cucerit și stăpânit Egiptul circa 100 de ani îl chema...Iacob. Se pare că evreii, înainte de a fi robi în Egipt, l-au stăpânit, având capitala în deltă, până ce egiptenii au reușit să-i răstoarne și să-i facă robi.

+1 (1 vot)
AltCineva
6.03.2021, 11:55:17

MERITOCRATIE Asta (consilierul)....sigur a dat 2 examene pt post...le-a dat la partid...si oral si celalalt...

+1 (1 vot)
Ion Ionescu
6.03.2021, 12:55:39

NASA se pare ca a descoperit pe Marte ruinele unui imperiu fondat de unul pe care il chema Iacobv. Exista indicii ca fiul lui Iacobv, Iacogv ar fi fondat un alt imperiu pe Mercur. Glumesc, afirmatia dvs nu are sustinere nici istorica nici logica. Ar fi cam ca, in prezent, SUA sa fie cucerita pentru 100 de ani de Salvador.

Mihai Neagu
7.03.2021, 00:53:21

Frumos. Meritocratia marca USR? DA, ce poti astepta, de la niste pui de securisti?

Modifică Setările