Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse. USR votează Guvernul PNL, dar nu renunţă la anticipate. Ce au convenit Barna şi Orban

6
22 Oct 2019 17:43:24
Autor: Sebastian Zachmann
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Dan Barna şi Ludovic Orban au ajuns la un acord pentru susţinerea noului guvern, însă USR nu renunţă la declanşarea alegerilor anticipate. Liderul PNL s-a angajat că va relua discuţia cu USR despre anticipate imediat după alegerile prezidenţiale, susţin surse politice pentru Adevarul. Cele două partide au convenit că PSD trebuie înlăturat imediat de la Putere, deci toţi aleşii USR vor vota Guvernul PNL. Pactul politic va fi semnat vineri.

"Priorităţile pe care noi le-am menţionat în acest acord politic vizează recursul compensatoriu, desfiinţarea Secţiei speciale, renunţarea la pensioanrea anticipată a magistraţilor şi, bineînţeles, iniţiativa Fără penali, cu o completare privind şi iniţiativa comună rezultată din referendum. Cele două partide vor depune toate eforturile pentru a repara răul produs de PSD în justiţie", a declarat Dan Barna, marţi după-amiază, după discţuţiile cu reprezentanţii PNL.

Dan Barna a precizat că sunt patru prevederi privind legislaţia electorală incluse în acordul politic cu PNL: votul în două tururi la alegerile primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, reducerea numărului de semnături la un prag rezonabil pentru toate tipurile de alegeri, corecta reprezentare a Diasporei şi scurtarea termenelor de organizare a alegerilor anticipate. Alte prevederi din înţelegerea PNL-USR se referă la componenta economică şi cea de mediu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că negocierile avute marţi cu partidele de Opoziţie au decurs bine şi au existat înţelegeri cu aproape fiecare formaţiune politică participantă la consultări. Orban crede că şansele de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari.

Deputaţii UDMR şi ProRomânia din Comisia Juridică au plecat exact înainte de votul pentru desfiinţarea Secţiei Speciale pentru magistraţi, ghiuleaua PSD împotriva procurorilor. Absenţa lor a înclinat decisiv balanţa în favoarea PSD, partidul care continuă războiul cu Justiţia, chiar dacă a pierdut puterea. PNL şi USR au votat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Degeaba.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

LochRoagPM
22.10.2019, 18:08:54

Văzuși borno bachi că liberalul-buJetar nu iartă șî nu uită! Ce repede ți-au mai schimbat denea ideile alea de mult bun simț civic! Gata! Acum treceți la treabă și salvați țara dă ruși! Așa , brava , bornobachi ,pui dă dac!Vazuși că se poate ?!

-7 (7 voturi)
Marius Goicea
22.10.2019, 19:49:42

Ei , vazusi borno bachi apv-ist turnator, LochRoagPM Goguta Sorin Barbu etc..ca borno petrov bachi dragnea ruserlocull-buJetar nu iartă șî nu uită ca i-ai scapat sapunul la dusuri ? ! Gata! Acum treci la treabă și salvați țara rahovista dă ruși la dusurile euro 5 ! Așa , brava , bornobachi ,pui dă dac din ferentari !Vazuși că se poate ?!

+5 (9 voturi)
Marius Goicea
22.10.2019, 19:50:55

Uite cum PNL i-a pus cu botul pe labe pe catelusii proromania, alde, usr...pas cu pas..:))))))))

+5 (9 voturi)
LochRoagPM
22.10.2019, 20:05:41

...răvășitorule!

-6 (6 voturi)
Alexandru Preda
23.10.2019, 04:01:33

Cum au realizat drăgălașii Barna și Orban, cât de mult își iubesc tarisoara...Numai faptul ca este locuita ii enervează ...

Vezi toate comentariile (6)