Surse. USR votează Guvernul PNL, dar nu renunţă la anticipate. Ce au convenit Barna şi Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Barna şi Ludovic Orban au ajuns la un acord pentru susţinerea noului guvern, însă USR nu renunţă la declanşarea alegerilor anticipate. Liderul PNL s-a angajat că va relua discuţia cu USR despre anticipate imediat după alegerile prezidenţiale, susţin surse politice pentru Adevarul. Cele două partide au convenit că PSD trebuie înlăturat imediat de la Putere, deci toţi aleşii USR vor vota Guvernul PNL. Pactul politic va fi semnat vineri.

"Priorităţile pe care noi le-am menţionat în acest acord politic vizează recursul compensatoriu, desfiinţarea Secţiei speciale, renunţarea la pensioanrea anticipată a magistraţilor şi, bineînţeles, iniţiativa Fără penali, cu o completare privind şi iniţiativa comună rezultată din referendum. Cele două partide vor depune toate eforturile pentru a repara răul produs de PSD în justiţie", a declarat Dan Barna, marţi după-amiază, după discţuţiile cu reprezentanţii PNL.

Dan Barna a precizat că sunt patru prevederi privind legislaţia electorală incluse în acordul politic cu PNL: votul în două tururi la alegerile primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, reducerea numărului de semnături la un prag rezonabil pentru toate tipurile de alegeri, corecta reprezentare a Diasporei şi scurtarea termenelor de organizare a alegerilor anticipate. Alte prevederi din înţelegerea PNL-USR se referă la componenta economică şi cea de mediu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că negocierile avute marţi cu partidele de Opoziţie au decurs bine şi au existat înţelegeri cu aproape fiecare formaţiune politică participantă la consultări. Orban crede că şansele de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari.

Deputaţii UDMR şi ProRomânia din Comisia Juridică au plecat exact înainte de votul pentru desfiinţarea Secţiei Speciale pentru magistraţi, ghiuleaua PSD împotriva procurorilor. Absenţa lor a înclinat decisiv balanţa în favoarea PSD, partidul care continuă războiul cu Justiţia, chiar dacă a pierdut puterea. PNL şi USR au votat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Degeaba.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite