Surse: Vlad Voiculescu, propus de Dacian Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Surse guvernamentale au confirmat pentru „Adevărul“ că Vlad Voiculescu, vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi (European Cancer Patient Coalition) va fi noul Ministru al Sănătăţii. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să semneze decretul de numire în funcţie.

Aşa cum anunţa şi Hotnews, premierul Dacian Cioloş - care în acest moment este şi ministru interimar al Sănătăţii- a avut de ales între Vlad Voiculescu şi Leonard Azamfirei, rectorul Universitatii de Medicina şi Farmacie din Târgu-Mures. Până la urmă, Dacian Cioloş l-a ales pe Vlad Voiculescu, iar Voiculescu a acceptat.  

Vlad Voiculescu a iniţiat în 2008 „Reţeau Citostaticelor“, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau în România citostatice care lipseau bolnavilor de cancer. 

 În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Paţient Coalition (ECPC), cea mai mare coaliţie europeană care luptă pentru drepturile pacienţilor diagnosticaţi cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienţilor ai European Society of Medical Oncology.
 
În noiembrie 2015 a iniţiat discuţiile cu spitalele din Austria şi a ajutat echipă care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania. 

La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România şi ocupă, în prezent, funcţia de director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite