Surse: Cum ar vrea PNL să fie împărţiţi banii din PNRR. Infrastructura de transport, mediul şi educaţia primesc cei mai mulţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban le-a prezentat liberalilor în şedinţa conducerii de partid modul cum ar vrea să fie împărţite cele 30 de miliarde de euro din PNRR. Cei mai mulţi bani ar merge la infrastructura de transport, adică nouă miliarde, în timp ce la sănătate ar ajunge doar trei miliarde.

Preşedintele PNL le-a comunicat colegilor din conducerea partidului cum ar vrea liberalii să fie împărţiţi banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Potrivit unor surse politice din PNL, Orban a precizat că cei mai mulţi bani vor merge la infrastructura de transport, adică nouă miliarde, în timp câte patru miliarde ar putea să ajungă pentru mediu şi educaţie. De asemenea, pentru irigaţii, canalizări şi împăduriri ar urma să fie alocate alte patru miliarde de euro. 

Câte trei miliarde de euro ar urma să fie alocate pentru sănătate şi pentru agricultură. De asemenea, surse din partid au precizat pentru „Adevărul” că preşedintele PNL a subliniat că nu este de acord cu punerea la punct a unui fond pentru construcţia de spitale, aşa cum a cerut Vlad Voiculescu, fiind păstrate actulele planuri privind construcţia de spitale din fonduri europene.  

Potrivit acestora, PNRR este încă negociat cu partenerii de coaliţie, urmând ca ulterior, acesta să fie prezentat şi preşedintelui Klaus Iohannis. Săptămâna aceasta, liderii celor trei partide care formează coaliţia de guvernare ar urma să se vadă cu şeful statului pentru a discuta despre PNRR.

Planul trebuie transmis Comisiei Europene până la jumătatea lunii aprilie, le-a mai spus Orban liderilor PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite