Mii de persoane au protestat în faţa Parlamentului în timpul moţiunii de cenzură. Orban: „Hai să facem un scut viu în jurul Parlamentului“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestaţia PNL de la Palatul Parlamentului e aproape de final după ce liberalii au încercat să facă un lanţ uman în jurul instituţiei. Potrivit autorităţilor, în jur de 3.500-4.000 de persoane s-ar fi strâns să participe la această acţiune.

UPDATE Liberalii încep să părăsească Parcul Izvor. De asemenea, au început să plece spre maşini, microbuze şi autocare şi cei care au venit din judeţele aflate în apropierea Bucureştiului. 

UPDATE Ludovic Orban îi organizează pe liberali pentru a putea face un lanţ în jurul Parlamentului. 

UPDATE Numărul liberalilor ar fi ajuns la 4.000, potrivit organizatorilor.

UPDATE Protestatarii au început să înconjoare Parlamentul.

UPDATE În jur de 2.500 de liberali s-au strâns în faţa Parlamentului. 

UPDATE Ludovic Orban a cerut să se facă un „scut viu“ pentru a înconjura Parlamentul. Detaliile despre lanţul uman urmează să le fie spuse liberalilor prezenţi de Virgil Guran.

„Dragnea umbla ca Moş Crăciun, promiţând de toate pentru toţi“, a declarat Orban referitor la liderul PSD. „PSD promite că dă, dar nu ştie decât să ia. Promitea creşterea salariilor de la 1 ianuarie 2018. Ce vor primi? Vor primi transferul contribuţiilor şi în loc să crească salariul cu 25 la sută, va creşte cu 4 la sută. Ăsta este PSD, promite că dă, dar nu are mână decât de luat“, a continuat liderul liberal. „Avem la putere un Cosa Nostra, cu un grup mafiot, care pune mâna pe statul român pentru a subjuga cetăţeanul român, pentru a ataca şansa la o viaţă mai bună a cetăţenilor“, a mai punctat Orban

Potrivit Digi24, în Parcul Izvor s-ar fi strâns în jur de 5.000 de persoane.  Totuşi, pentru a face un lanţ uman în jurul Parlamentului  ar fi nevoie de 7.000-7.500 de persoane.


Protestatarii au pancarte cu mesaje precum „Reţeta PSDragnea: darnicia care te sărăceşte", „Ziua şi noaptea ca hoţii" şi „Dragnea şi ai lui au tăiat puterea leului". Manifestanţii fluieră, suflă în vuvuzele, bat în tobe şi scandează împotriva Guvernului, strigând „Jos Guvernul", „Hoţii" şi "Demisia".

La manifestaţie a venit şi liderul PNL, Ludovic Orban, urmând ca liberalii să facă lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Pe lângă Orban, la protest mai sunt pezenţi Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, dar şi şi vicepreşedintele PNL Virgil Guran. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite