Politică

articolul anterior articolul urmator

Tăcerea complice

10
27 Oct 2021 16:12:41
Péter Demény

Nu m-aş fi gîndit că există aşa o relaţie terifiantă între mentalitatea publică şi factorii decidenţi. Şi uite că există totuşi, şi încă cum!

Nu de mult, am primit o decizie judecătorească care ne-a oripilat pur şi simplu. Cu toate că cineva ne-a hărţuit luni de zile la rînd şi cu toate că sunt dovezi şi mărturii în privinţa aceasta, judecătorul hotărîse să nu continue acţiunea, deoarece asta ar însemna cheltuirea banilor publici. Nici soţia mea, nici eu nu înţelegem ce bani ar mai trebui să cheltuiască oricine cînd totul este la dosar.

De fapt, nu este vorba despre asta. Este vorba despre mentalitatea publică devenită literă de lege: problema nu există dacă nu vorbim despre ea. Nu contează că ne-a lovit uşa cu piciorul, că a desenat-o pe Noémi străpunsă cu un ac ca pe o păpuşă woodoo, nu contează că ea făcuse atac de panică şi un prieten a trebuit s-o ducă la urgenţe, iar eu, să mă întorc în fugă de la Budapesta - nu contează absolut nimic. Contează doar că dacă încheiem cazul este de parcă l-am fi soluţionat, tăcerea fiind soluţia absolută în România. 

Este o tăcere acoperită mai mereu cu o trăncăneală logoreică, dar este o tăcere vinovată oricum. Vinovată, cinică şi complice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Ion Tamis
27.10.2021, 16:36:41

N-am inteles nimic!

+9 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 17:33:02

Comentariu considerat abuziv.

Victor Eftimie
27.10.2021, 20:12:13

nu ti-a venit niciodata pina acum ideea sa te sui pe un bloc si sa te arunci in cap? asa scapi de dictatura vaccinarii si faci si lumea fericita.

+1 (1 vot)
Paun Al
27.10.2021, 20:21:43

Puteati sa faceti o intampinare, la solutia lor de clasare a dosarului, daca am inteles bine .. Sau mai bine sa aveti un avocat.. Singur, fara avocat, nu aveti nici o sansa..

+9 (9 voturi)
Karl Frenzy
27.10.2021, 21:59:57

Nu cunosc speţa în amănut, nu mă pot pronunţa pe caz... Dar - ai un drept prevăzut în lege şi eşti apărat de autorităţi?! Atunci, acel drept pentru care trebuie să te baţi cu pumnii şi cu dinţii... împotriva "primei instanţe", împotriva unor procurori sau a unor avocaţi, cu ce se deosebeşte dreptul tău, pentru care te lupţi pe viaţă şi pe moarte, de o tâlhărie oarecare? Care mai e sensul legalităţii într-o democraţie? Vai de mine ce naiv sunt, mai bine îmi şterg comentariul!

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările