Politică

articolul anterior articolul urmator

Taci dracului din gură şi câştigă alegerile!

36
2 Nov 2020 11:18:42
George Butunoiu

Nu ştiu numărul exact al nedeştepţilor din USR, dar ştiu sigur că nu-s puţini deloc. Însă nu cred că au vreun hoţ sau impostor printre ei. Dar chiar dacă s-au strecurat câţiva, în termeni statistici nu au relevanţă în acest moment.

Mulţi dintre USR-işti, în special cei mai mici şi exaltaţi, îşi închipuie că sunt în politică pentru a-şi vinde propriile idei - nu contează acum care - şi pe ei la pachet cu ele, desigur! Sunt oameni morali după criteriile universale încă vehiculate în civilizaţia noastră occidentală. Sunt apreciaţi pentru asta în grupul lor de prieteni, în comunitate şi în societate. Se mândresc cu principiile lor, le strigă în gura mare şi le scriu cu cretă pe tablă ori de câte ori au ocazia.

Însă când unele dintre aceste idei şi principii ale lor îi împiedică să câştige alegerile şi să ajungă la putere pentru a putea chiar să ne facă binele pe care ni-l doresc cu atâta fierbinţeală, nici nu se gândesc să facă un pas mic în lateral sau în spate pentru a putea face apoi unul mai mare înainte. Ba dimpotrivă, se îndârjesc şi mai tare. E evident pentru toată lumea, nu-i aşa, ca un om moral nu-şi abandonează niciodată ideile principiile, se bate pentru ele pâna la ultima picătură de sânge. Inclusiv cu cei cărora vrea să le facă bine în viitor, dacă va fi să fie, adică dacă ei vor ceda primii şi-i vor da lui puterea.

Da, aşa e cu morala şi cu oamenii morali. Şi e foarte bine că te baţi ca un leu pentru ideile şi idealurile tale. Dar cu condiţia, atunci când eşti în mijlocul politicii, ca chiar să vrei să câştigi alegerile ca să ne poţi face Binele acela pe care ni-l tot fluturi pe sub nas. Dacă nu, e doar un jalnic egoism, te foloseşti pur şi simplu de conjunctură ca să-ţi vinzi ideile şi imaginea ta de om gânditor şi virtuos. E frumos şi moral să-ţi susţii ideile, să le aplici în viaţa ta şi a celor apropiaţi ţie, să încerci să demonstrezi şi altora că sunt bune, frumoase, generoase, dar şi mai moral ar fi să faci nişte sacrificii ca să ajungi în poziţia din care chiar să beneficiem cu toţii de ele. Altfel nu te cred! Ba chiar te consider un mic profitor.

Aşa că taci dracului din gură şi fă ce trebuie ca să câştigi alegerile! Nu mă interesează absolut deloc ideile şi virtuţile tale, idealurile şi aspiraţiile. Poate dacă o să ajungi vreodată un mare scriitor şi o să-ţi cumpăr cărţile ca să le citesc pe bancă în parc, la pensie. Dar alegerile astea nu sunt despre tine şi despre ideile tale! Absolut deloc! Poate că-ţi va explica cineva asta într-o zi.

Şi nu întinde prea mult coarda! Între un hoţ şi un prost, eu o să votez întotdeauna prostul. Însă nu te baza prea mult pe asta, că nu sunt mulţi ca mine...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

gigione delaDJ
2.11.2020, 11:26:49

Ar fi o nenorocire să şi crească cinstiţii ăştia ponderea. Am uitat nişte ghilimele, ştiu. Cea mai naivă parte a populaţiei e manipulată ordinar de servicii. Îmi pare rău de tineri, practic nişte copii, care fac frigul în stradă pentru nişte janghine gen zbarna şi ceoloş:)

-8 (16 voturi)
Ion Ionescu
2.11.2020, 11:50:17

Deci sfatul e să mintă și să înșele mau mult, să facă orice pentru a câștiga alegerile. O idee bună, înaintașii lor marxiști așa au câștigat puterea în România, Rusia, China, Cambodgia și pe aiurea: au făcut orice pentru asta. Apoi au făcut binele pe care doreau să-l facă. Cu forța.

-2 (10 voturi)
George Butunoiu
2.11.2020, 13:38:23

Pana la a minti mai e cale lunga. De multe ori e suficient sa-si tina gura cand nu-i intreaba nimeni si sa nu faca circ inutil. GB

+1 (13 voturi)
Lucifer
2.11.2020, 12:12:22

Morala în politică? Haida-de! Păi dacă se vrea morală, să pună candidaţi pe popi sau pe călugări( deşi nici ăia....). Iar dacă se vrea câştigarea alegerilor, atunci trebuie ieşit la LUPTĂ. Numai că....la război ca la război....orice este permis ca să câştigi lupta....lupta se câştigă cu sabia nu cu crucea....

-5 (7 voturi)
manea laura
2.11.2020, 13:10:50

am citit postari pe facebook despre vreme care erau mai relevante decit lamentatia asta ...

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările