Politică

articolul anterior articolul urmator

Tanczos Barna, echipa de hochei şi imnul Ţinutului Secuiesc. Ministrul UDMR trebuie demis de urgenţă!

43
10 May 2022 08:54:05
Raluca Boboc
Tanczos Barna FOTO Inquam Photos/Cosmin Enache
Tanczos Barna FOTO Inquam Photos/Cosmin Enache

Au trecut deja doi ani de la celebrul „Jo napot kivanok, PSD!” rostit de Klaus Iohannis, pe un ton scrâşnit, apăsat, cu maxilarul încordat, chiar de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, urmat apoi de unul dintre cele mai dure atacuri lansate de către un şef de stat la adresa principalului partid de opoziţie, social-democraţii fiind acuzaţi nici mai mult, nici mai puţin decât de trădare naţională.

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care se dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor!” a tunat Klaus Iohannis, dând startul unei operaţiuni extrem de complexe de curăţare a Parlamentului României de partidele balama, UDMR fiind o organizaţie (şi nu un partid politic) care a profitat cel mai mult în ultimii 30 de ani de vulnerabilităţile sistemului electoral românesc, reuşind să paraziteze aproape toate alianţele politice care s-au perindat pe la Palatul Victoria.

Între timp, Ardealul a rămas la locul lui, din Parlament au zburat doar balamalele PMP, ProRomânia şi ALDE (riscurile politice pentru eliminarea maghiarilor din Legislativ fiind mult prea mari), iar PSD şi UDMR sunt astăzi principalii aliaţi la guvernare ai PNL. O alianţă extrem de controversată, care a bulversat electoratele celor două mari partide, realizată, însă, cu binecuvântarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Dar, nici contextul politico-militar de la graniţele României nu este unul obişnuit, războiul declanşat de Vladimir Putin în Ucraina fiind în continuare în plină desfăşurare. Şi, oricât de mult s-a străduit uriaşul aparat de propagandă al celor două mari partide aflate la guvernare, oricât de mulţi bani au pompat în mass-media pentru a justifica necesitatea unei astfel de alianţe în vremurile tulburi, de război, pe care le traversăm, iată, un ministru UDMR, print-un gest scandalos, a reuşit să facă praf toată această naraţiune, destul de neconvingătoare, totuşi, dar elaborată cu foarte multă migală şi cu implicaţii financiare foarte mari.

Ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, nu doar că a asistat impasibil, fără să schiţeze nici un gest de delimitare, la afrontul adus de hocheiştii naţionalei, majoritatea de etnie maghiară, care au sfidat tricolorul şi România, cântând "imnul Ţinutului Secuiesc" la meciul cu Ungaria, dar, onor ministrul, a găsit de cuviinţă să urmărească partida de hochei chiar din mijlocul galeriei Ungariei.

Foarte probabil, băieţii de la SRI şi SIE, fiind ocupaţi cu chestiuni guvernamentale mai urgente, cum ar fi, de plidă, avizarea investiţiilor non-UE în România, au uitat să îl informeze pe domnul Tanczos Barna că este ministru în guvernul României. Deci, tribuna unde ar fi trebuit să meargă pentru a urmări meciul de hochei dintre România şi Ungaria era cea a României. Sau, poate, domnul Tanczos Barna, deşi este ministru în guvernul generalului Nicolae Ciucă, răspunde la comenzile altui guvern, de pildă, cel de la Budapesta şi serveşte culorile altui drapel, nu pe cele ale tricolorului românesc.

Nu mai este nici un secret că, deşi a condamnat invazia rusă din Ucraina, Viktor Orban nu l-a condamnat explicit pe Vladimir Putin pentru ofensiva militară, declarând că „Noi nu vom ceda presiunii pentru a extinde sancţiunile la petrolul şi gazul rusesc”. Mai mult, Orban s-a delimitat şi de cei care au condamnat atrocităţile comise de armata rusă în oraşul ucrainean Bucha, susţinând că „noi trăim într-o epocă de manipulare masivă”.

Deşi liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-a felicitat pe Vickor Orban pentru victoria în alegerile parlamentare de la începutul lunii aprilie, acesta nu a suflat, până în acest moment, niciun cuvânt referitor la poziţiile controversate adoptate de liderul de la Budapesta în chestiunea războiului din Ucraina. Nu ştim dacă Nicolae Ciucă sau Klaus Iohannis au făcut presiuni pentru o delimitare a UDMR de poziţia adoptată de regimul de la Budapesta faţă de Vladimir Putin. Însă, cu siguranţă, Viktor Orban a făcut presiuni pentru a obţine un gest de susţinere din partea UDMR. Astfel că, prezenţa ministrului Tanczos Barna în mijlocul galeriei Ungariei poate fi interpretată şi ca un semnal de sprijin dat de UDMR Budapestei. Un joc extrem de pericols făcut de ministrul Mediului.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, aspirant la fotoliul de preşedinte al PSD, a condamnat ferm intonarea imnului „Ţinutul Secuiesc” de către hocheiştii naţionalei, calificându-l drept un „Gest infam. Un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România”. Însă, Grindeanu este doar vicepremier în guvern. Puterea este la generalul Nicolae Ciucă. Care trebuie să-l demită de urgenţă pe ministrul Tanczos Barna. Altfel, se poate trezi că unii miniştri bagă ţara în război de partea Rusiei. Şi el este ultimul care află acest lucru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Adrian Foanɡă
10.05.2022, 08:59:34

Acum nu mai bagati povestea cu "ungurii si romanii care traiesc ca fratii"? Pana nu se gainateaza public ungurii in capul romanilor nu vedem nicio reactie.

+5 (9 voturi)
Ba! ciudă
10.05.2022, 09:31:27

Numai să nu vă călcați...în picioare. Da-s bune fumigenele ca să nu vedeți adevărata trădare a intereselor neamului și țării izvorâte din obidiența și slugărnicia elitei, dar nu numai...

-7 (9 voturi)
eu doar constat
10.05.2022, 09:13:32

UDMR-istii vor replica, ca dl T. Barna a participat la meciul respectiv ca persoana privata si nu ca trimis oficial. El este min. mediului si nu al sportului. Si, probabil ca au si facut-o. Adevarul este, insa, mult mai simplu. Exista in toata lumea, pozitii in societate, in care nu ti se mai permite sa fi persoana particulara. Si pozitia de ministru te transforma in demnitar, iar un demnitar ramane demnitar si cand merge la toaleta (adica la privata). Insa meciul cu Ungaria ridica alta problema, mult mai grava. Echipa de hockey in stadiul in care e acum, nu mai poate reprezenta Romania. Ea trebuie desfiintata, si intreaga Federatie de Hockey trebuie inlocuita. Iar ministrul sporturilor, care e tot un maghiar, poarta o vina mai mare decat T. Barna. Sa nu uitam, ca Putin, cel putin asa s-a prezentat si in "Adevarul", i-a promis lui V. Orban, ca Ungaria va profita urmare razboiului cu Ucraina, teritorial si cam in acelas timp s-au intensificat si amenintarile impotriva Romaniei. Si, sa nu uitam ca una din partile Pactului Molotov - Ribbentrop erau rusii, care pot acum sa promita Ungariei o intelegere similara. Si, iata cum se umfla apele in curtea noastra - in mod nesimtit, secuii se dezic pe fata de apartenenta la Romania. Si sigur, ca nu din proprie initiativa, ci la indemnul si cu sprijinul lui V. Orban. Un lucru este clar. Trebuie procedat imediat, dur, chiar chirurgical. De ce nu si cu excluderea UDMR de la guvernare? PSD si PNL au suficiente voturi in Parlament pentru a se dispensa de unguri. Sau, se merge pe principiul "Tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape". Dar nu uita sa fi vigilent.

-8 (16 voturi)
Vanatorul/dc
10.05.2022, 09:38:30

De cand agentul strain si coada de topor Iohannis si-a pus turma escroci, hoti, mafioti si plagiatori (PNL) sa guverneze impreuna cu mafiotii si cozile de topor din PSD si UDMR, romanii sunt jefuiti, mintiti, batjocoriti si vanduti ”pe față”, fara pic de jena din partea lui Iohannis si a cârdasiei politrucilor vanzatori de neam si tara PNL+PSD+UDMR, iar slugile lor parchete, din tribunale (inclusiv CC), din DNA central, impreuna cu pahontii si hellvigii Noii Securitati inchid ochii la toate jafurile, josniciile tradarile la care se dedau membrii celor trei mafii anti-romanesti si anti-nationale (PNL+PSD+UDMR)..! Daca vreodata agentii straini Iohannis, Ciolacu, Kelemen Hunor sau oricare alta otreapa din adunatura asta penelist-pesedist-udemerista aflata la guvernare, adunatura plina de plagiatori, hoți, politruci mincinosi, escroci de tot felul, neosecuristi, mafioti si cozi de topor va mai vorbeste de justitie independenta, lupta anticoruptie, cinste, onoare, demnitate, democratie, europenism, meritocratie, patriotism, blea..blea..blea, cu siguranta inseamna ca va ia de fraieri..!

-30 (36 voturi)
Vanatorul/dc
10.05.2022, 09:39:48

”Rolul Preşedintelui Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naționale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. (Articolul 80 – Constituţia României) Iohanis n-a facut nimic din toate astea. Practic, Iohannis n-a fost nici macar o secunda presedintele romanilor, ci doar un biet agent electoral al mafiei liberalo-neosecuristice, marioneta a birocratilor corupti din staful de la Bruxelles si a gruparilor politico-financiare globalist-liberal-progresiste anti-romanesti si anti-nationale, al caror ”braț politic” in România e gruparea eminamente infractionala (asa cum o demonstreaza si ultimul raport al Curtii de Conturi a Romaniei), care-si zice ”PNL”..! Toti cei cu IQ..decent si-au dat seama ca Iohannis e doar o marioneta tradatoare a intereselor nationale, o ”dronă” careia ii fac traseul cei care o telecomanda, cei care au plantat-o in functie si ii fac agenda, ii scriu fițuicile, ii intorc cheița si-l trimit din cand cand pe sticla sa recite mecanic si cu intonatia unui robot telefonic defazat ceea ce i se spune, mai bine zis ceea ce i se ..impune..! O nulitate politica si de caracter ambalata in ”sclipiciul” unui deșănșat cult al personalitatii bazat pe invocarea propagandistica a unor merite si virtuti pe care nu le-a avut niciodata, un fanfaron pus intr-o functie in care face doar figuratia pentru care a fost ”dresat”, el fiind..caricatural de incompetent pentru ea, si, mai ales, total lipsit de patriotismul, capacitatea cognitivă si suveranitatea pe care o astfel de functie o reclama..! O ”rîmă” cu nimic mai breaza intelectual, moral sau educational decat gargaragii mediatici si trolii propagandei lui..!

-32 (36 voturi)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările