Tanczos Barna îi dă replica lui Octavian Berceanu: „I-a atacat exact pe cei care l-au ajutat să devină celebru” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna, ministrul Mediului
Tanczos Barna, ministrul Mediului

Ministrul Mediului i-a dat replica lui Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii de Mediu, care acuză instituţia pe care a condus-o că răspunde în mod „miştocar” la sesizările cu privire la poluarea Bucureştiului.

În urmă cu două zile, Octavian Berceanu a postat pe pagina sa de Facebook informaţia că un fum gros şi negru se ridică pe linia pistelor de pe Aeroportul Otopeni. Garda de Mediu a răspuns şi a precizat că fumul provine de la un grătar.

„În cel mai „miştocar” mod, GNM răspunde că un fum, degajat ca urmare a arderii maselor plastice, care poate fi observat de la kilometri şi care se întinde pe alţi câţiva kilometri, provine de la un grătar”, a mai scris Berceanu.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a vorbit marţi seara, la Digi24, despre această situaţie.

„Cu siguranţă, domnul Berceanu ne este de un real folos atunci când merge şi face asemenea inspecţii. În ultima perioadă i-a atacat exact pe cei care l-au ajutat să devină celebru, într-un fel, pe comisarii din Garda de Mediu. Alături de dânşii a lucrat 6 luni de zile domnul Berceanu, şi ştie exact cum procedează acei comisari care încearcă să identifice aceste locaţii”.

Ministrul a recunoscut că este o problemă de criminalitate organizată, care depăşeşte deja domeniul mediului. Referitor la situaţia reclamată de Berceanu, Barna spune că îii este greu să creadă că fumul provenea de la un grătar.

„Mi-e greu să cred că de la un grătar sau două grătare se poate vedea fumul de la o distanţă aşa de mare. O să am o discuţie şi cu domnul Berceanu, pentru că aceste lucruri pot fi clarificate dacă suntem foarte aproape de locul incendierii. Putem să spunem strada cu exactitate. Dânsul a răspuns cu greu poliţiei când trebuia să dea locaţia exactă. Dacă eşti la 3, 4, 5 kilometri distanţă nu poţi să spui exact unde este curtea unde se arde ceva”, a mai spus acesta.

VIDEO: Digi24

Citeşte şi: 

Octavian Berceanu face acuzaţii la adresa Gărzii de Mediu: În cel mai „miştocar” mod, GNM spune că un fum gros observat de la kilometri provine de la un grătar

Poluarea din Bucureşti şi din zonele limitrofe a ajuns vineri la cote maxime

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite