Tăriceanu: Aberaţiile legilor care reglementează pensiile au făcut ca la unele structuri pensiile să fie mai mari decât salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marţi seară, că parlamentarii formaţiunii vor decide poziţia referitoare la pensiile speciale după ce vor vedea forma finală a legii, dar a precizat că este o situaţie care trebuie reglementată. ”Aberaţiile legilor care reglementează pensiile au făcut ca la unele structuri pensiile să fie mai mari decât salariile”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, marţi seară, la Realitatea Plus, despre eliminarea pensiilor speciale.

Tăriceanu a spus că aceste pensii au declanşat ”o ulta furie în societate”, ceea ce este explicabil. 

Liderul ALDE a dat exemplul unor magistraţi care au pensii de 70.000 de lei pe lună, situaţie pe care a catalogat-o ca fiind ”aberantă”.

”Aberaţiile legilor care reglementează pensiile au făcut ca la unele structuri pensiile să fie mai mari decât salariile”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că parlamentarii formaţiunii vor decide poziţia referitoare la pensiile speciale după ce vor vedea forma finală a legii.

Liderul ALDE a afirmat că, în legătură cu pensiile speciale, ”este mai mare demagogia”, cele mai multe categorii vizate fiind excluse pe rând din lege, urmând a rămâne doar parlamentarii.

Tăriceanu a spus că această chestiune a pensiilor speciale trebuie reglementată, dar echitabil, ”nu pe picior că vin alegerile”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite