Tăriceanu anunţă că rămâne la guvernare alături de PSD, dar pune condiţii: vrea rediscutarea OUG 114 şi a Fondului Suveran de Investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu - FOTO Eduard Enea
Calin Popescu Tariceanu - FOTO Eduard Enea

Preşedintele ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că partidul său va rămâne alături de PSD la guvernare şi că îi va cere premierului Viorica Dăncilă o „remaniere mai largă sau chiar o restructuare a guvernului”. Tăriceanu a mai anunţat că doreşte o rediscutare a OUG 114 şi a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

„Am hotărât o anumită recalibrare a relaţiei cu PSD pentru ca viitorul coaliţiei să fie asigurat. Este nevoie de continuitate şi stabilitate. Nu credem că există o alternativă rezonabilă la actuala coaliţie, de altfel unul dintre partidele din opoziţie chiar a declarat că nu vrea la guvernare, nu au capacitatea de a-şi asuma guvernarea. Am consultat-o şi pe doamna prim-ministru şi ei au acelaşi punct de vedere. Vom continua guvernarea”, a declarat Tăriceanu miercuri într-o conferinţă de presă.

Liderul ALDE a mai afirmat că îi propune premierului să se renunţe la ordonanţele de urgenţă pe domeniul justiţiei şi că îşi doreşte o rediscutare atât a OUG 114 cât şi a Fondului Suveran de Investiţii.

„Trebuie să reevaluăm programul de guvernare. Chiar dacă referendumul a fost unul consultativ, îi propun dnei prim-ministru să renunţe definitiv la ideea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei. Dorim rediscutarea OUG 114, să abandonăm toate măsurile percepute negativ, dorim să rediscutăm modul în care a fost gândit Fondul Suveran de Investiţii”, a adăugat Tăriceanu.

Întrebat de scorul slab obţinut de partidul său la alegerile europarlamentare, liderul ALDE a motivat că unul dintre motive este „climatul de violenţă verbală, fizică, ură alimentat cu inconştienţă”.

VIDEO Facebook / ALDE

Acesta a mai vorbit şi despre cozile la votul din diaspora, afirmând că una dintre cauze ar putea fi faptul că au fost trei buletine de vot în loc de unul şi că va depune un proiect de lege prin care preţurile pentru bunuri şi servicii să fie afişate în lei, nu în euro. 

„Vrem privatizarea a unui pachet de 15-20% din Hidroelectrica, astfel încât în management să fie reprezentaţi cu pondere mai mare acţionarii privaţi”, a mai spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite