Tăriceanu, apel pentru viitorul PNL: Platforma Economică Liberală, uşa care duce la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi nu mai formează Partidul Reformator Liberal, ci va crea Platforma Economică Liberală, „structura de care PNL are nevoie dacă vrea să revină la guvernare.

„În urma consultărilor pe care le-am avut cu mai mulţi colegi liberali, dar şi cu susţinători ai PNL şi ai liberalismului, am ajuns la concluzia că înfiinţarea unui nou partid politic nu este oportună în acest moment. Din loialitate şi preţuire faţă de principiile şi valorile liberale, nu vreau în niciun caz să periclitez şansele PNL în alegerile europarlamentare“, susţine Tăriceanu într-o scrisoare intitulată „Apel pentru viitorul PNL“ adresată lui Crin Antonescu.

Tăriceanu spune că a rămas cu sufletul în PNL, dar că a înfiinţat o alternativă pentru liberalii care vor să revină la guvernare: Platforma Economică Liberală.

„De asemenea, alături de un grup de susţinători am înfiinţat Platforma Economică Liberală, o structură de care Partidul Naţional Liberal are nevoie dacă vrea să revină la guvernare. Această mişcare are ca principal scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea României, având la bază viziunea liberală. România are şansa de a deveni cea de-a şaptea putere a Europei, iar eforturile noastre trebuie concentrate în atingerea acestui potenţial“, mai scrie Tăriceanu.

În plus, actualul preşedinte al Senatului îl acuză pe Antonescu de colaborare cu preşedintele Traian Băsescu. „Prin toate conflictele pornite şi întreţinute de dumneavoastră s-a ajuns ca la acest moment singurul prieten pe care îl mai aveţi pe scena politică românească să fie Traian Băsescu (...) Nu vă acuz de colaborare cu Traian Băsescu pentru că nu vă mai place de PSD, ci pentru că a început să vă facă plăcere să îi serviţi bucăţi din PNL lui Traian Băsescu“, a mai spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite