Tăriceanu, atac voalat la adresa ambasadorului SUA: Mă îngrijorează atitudinea unor ambasadori care au „fetişuri” şi „vorbesc numai de corupţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu/ Foto: Inquam Photos, George Călin
Călin Popescu Tăriceanu/ Foto: Inquam Photos, George Călin

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul Antena 3, că îl îngrijorează atitudinea unor ambasadori ce „vorbesc numai de corupţie” şi nu văd „lipsa unei justiţii corecte, echilibrate”.

"Pe mine mă îngrijorează atitudinea preşedintelui, a unor ambasadori străini acreditaţi la Bucureşti care visează de dimineaţă până seara, au fetişuri din astea pe care nu le mai lasă, că vorbesc numai de corupţie. Când tu, ambasador al unei ţări libere şi democratice, vezi aceste încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, nu îţi pui nicio problemă?

Stai şi continui să crezi ca într-o icoană într-o anumită persoană sau într-o anumită instituţie? Poate oricine, la un moment dat, cineva să înţeleagă că trebuie să îşi revizuiască propria atitudine şi să fie mai profund în analiză, şi nu în lucrurile superficiale.

Şi, din păcate, foarte mulţi din cei care văd că fac astfel de analize la nivelul societăţii româneşti, fie observatori din interior, fie observatori străini, sunt extrem de superficiali şi nu văd această racilă gravă de tot, care este lipsa unei justiţii corecte, echilibrate şi care să îşi facă până la urmă datoria", a spus joi seară Tăriceanu la Antena 3.

El a afirmat că dacă în ţările acestor ambasadori s-ar întâmpla lucruri similare celor din România, ar cădea guverne şi miniştri.

"Şi oamenii ăştia sunt absolut indiferenţi. Li se pare că e ceva normal. În ţările lor, în ţările europene sau în alte ţări credeţi că ar fi tolerate? Eu cred că ar ieşi nişte scandaluri imense, din care ar cădea guverne, miniştri, procurori. Nu s-ar putea întâmpla astfel de lucruri", a subliniat preşedintele ALDE.

"Suntem o ţară europeană cu un comportament al instituţiilor de tip mafiot pe care îl regăseşti în Rusia lui Putin, unde adversarii politici sunt luaţi, închişi, încarceraţi, îndepărtaţi cu toate metodele posibile şi imposibile. Ăsta nu este model european", a concluzionat Tăriceanu un argument în care a încercat să susţină ideea că în România normele statului de drept nu sunt respectate.

„Lupta de putere nu s-a încheiat după alegeri”

Tăriceanu a afirmat că lupta pentru putere în România nu s-a încheiat odată cu alegerile electorale, şi a acuzat forţele politice opuse de încercarea de a schimba guvernul ales prin intermediul DNA-ului.

„Cei care au pierdut alegerile nu sunt mulţumiţi şi continuă să zdruncine prin diversiunile lansate în spaţiul public legate de sistemul de impozitare, de taxe, de pensii, prin acţiunile de slăbire a Guvernului şi prin forţarea demiterii unor miniştri”, a afirmat acesta în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

„Eu nu accept ca DNA să facă Guvernul României. Când o să se întâmple asta, eu plec din politică. Nu sunt maleabil, nu fac compromisuri. Mă uit cu mare tristeţe la ceea ce se întâmplă în PNL, la liderul Orban care probabil are teama scadenţei în justiţie şi de aceea este atât de prietenos cu sistemul. Eu cred că democraţia trebuie apărată”, a completat preşedintele Senatului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite