Politică

articolul anterior articolul urmator

Tăriceanu: Avocatul Poporului trebuie să joace un rol mai puteric în perioada următoare

7
26 Jun 2019 17:57:00
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Avocatul Poporului trebuie să joace „un rol mai puternic” în perioada următoare.

„În România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenţa justiţiei”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, după votarea Avocatului Poporului.

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului trebuie să aibă ”un rol cât mai activ în această dezbatere publică care, din păcate, a fost deformată, distorsionată, s-a încercat discreditarea”.

„Cred că, dacă România vrea să fie cu adevărat o ţară democratică şi o ţară liberă în care cetăţenii să poate trăi neîngrădit, fără ca să existe atmosfera care a domnit în ultimii ani o atmosferă de gen big brother, de supraveghere, de teroare, cătuşe, justiţie televizată, cred că trebuie că Avocatul Poporului să joace un rol mai puternic în perioada care urmează”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că o cunoaşte bine pe Renate Weber, iar aceasta îşi va îndeplini pe deplin rolul.

„O cunosc pe doamna Renate Weber de foarte mulţi ani, ştiu care este activitatea profesională a domniei sale, este un cunoscut activist pentru drepturile omului şi cred că este în mod firesc să fie tentată să se aplice mai multe această componentă, dar sunt absoluţi convins că îşi va îndeplini în totalitate toate atribuţiile, prerogativele pe care le conferă legea în privinţa exercitării mandatului de Avocat al Poporului”, a mai spus Tăriceanu.

Renate Weber este noul Avocat al Poporului, fiind votată, miercuri, de Parlament.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Tomescu Tom
26.06.2019, 19:02:04

Daca Avocatul POPORULUI ...este numit politic ! A

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
26.06.2019, 19:07:42

Adica este polititruc cu acte ..fervent sustinator al puterii , de ce i se mai spune ca e .. " al poporului " ? Ciorbea a fost " al poporului " ...sau anti popor ? Despre ce popor vorbim ...? ALDE-PSD-ist ? Sau mai rau ...ca catorva zeci sau sute de oameni, din partide ? De ce nu lasa poporul sa-si aleaga avocatul ??

+1 (1 vot)
Feraru Daniel
26.06.2019, 19:06:16

Voi MIRLANII care sunteti acum la conducerea tari noastre ve-ti juca la JILAVA cu SAPUN

m lupascu
26.06.2019, 19:22:56

- crima organizata esedalde

Un cititor
26.06.2019, 22:33:53

Ce planuri mafiote mai are javra ticaloasa Tariceanu pt slugarica avocatul poporului?! TuDorel nu va ajutat destul, nu ati fost multumiti ?! Cu ei ati macelarit toate legile, ba te-a ajutat sa ajungi la 4%. Ce trebuia sa-ti mai serveasca ?! Vreo nevasta noua ?! Trage tare acum, in viitoarea legislatura am scapat de o jigodie !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)