Tăriceanu îi ceartă pe eurodeputaţii ALDE care au votat rezoluţia împotriva României. Cine sunt singurii colegi de grup care au susţinut Guvernul Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă seară, la Poiana Braşov, că va trimite o scrisoare liderilor ALDE europeni pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de conţinutul rezoluţiei adoptate de Parlamentul European. Aproximativ 90% dintre europarlamentarii ALDE au votat documentul în care e criticat Guvernul Dăncilă.

„Scrisoarea e făcută. Se referă mai degrabă la atitudinea pe care au avut-o marea majoritate a membrilor din grup, pe care eu o consider nejustificată. Şi o să urmeze o altă redactare a unei alte scrisori mai detaliate, în care am să iau punct cu punct ca să le demonstrez ceea ce este greşit în rezoluţie“, a declarat preşedintele Senatului, sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă. Fostul premier susţine că că pe alocuri MCV este pe lângă subiect.  

Rezoluţia privind statul de drept din România a fost votată şi de majoritatea europarlamentarilor din grupul ALDE, aşadar a fost dat un vot şi împotriva partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu. Din totalul de 68 de aleşi ai ALDE prezenţi la vot, au votat doar 7 împotriva rezoluţiei. Trei au fost eurodeputaţi ai ALDE din România, adică Norica Nicolai, Renate Weber şi Mircea Diaconu. 

Ceilalţi au fost spaniolul Enrique Calvet Chambon, estonianul Igor Grazin, portughezul Antonio Marinho e Pinto şi lituanianul Valentinas Mazuronis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite