Politică

articolul anterior articolul urmator

Tăriceanu se compară cu Brătienii. „Să mergem în capitalele europene pentru interesele României“

7
24 Jan 2020 10:46:53
Autor: Calin Mihai
Călin Popescu Tăriceanu  FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat de Ziua Unirii că politicienii români ar trebui să urmeze exemplul celor din familia Brătianu, Ion şi Ionel Brătianu fiind celebri pentru influenţa pe care au exercitat-o în epocă dar şi prin conexiunile internaţionale pe cae le aveau.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că România ar trebui apărată prin diplomaţie exact aşa cum făceau Brătienii în perioada secolului 19 şi începutul secolului 20.

Mai exact, Tăriceanu spune că întâlnirile cu marii lideri europeni ar trebui să ajute interesele ţării.

”De mai bine de 160 de ani românii de pe o parte şi alta a Milcovului se strâng şi încing hora unirii, se bucură şi sărbătoresc. Apoi se aşterne tăcerea. Uităm că Unirea nu se face doar o dată pe an şi nu o celebrăm doar prin discursuri. Unirea trebuie să o facem fiecare dintre noi şi în fiecare zi. Aşa cum, acum mai bine de 160 de ani, Brătienii mergeau în marile capitale europene - Berlin, Paris - să se lupte pentru interesele României, tot aşa trebuie să facem şi noi astăzi. Locul în Europa pe care Brătienii ni l-au lăsat trebuie consolidat în fiecare zi”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

El spune că Unirea Principatelor nu trebuie să rămână doar pe hârtiile din Cancelarii. Tăriceanu spune că România are nevoie de autostrăzi.

”Ea trebuie să ajungă în lumea reală, prin autostrăzi care să facă adevărata unire, prin căi ferate rapide care să permită fluenţa persoanelor şi mărfurilor, printr-o infrastructură care să aducă investiţiile de care Moldova are atâta nevoie, la oameni care să aibă o viaţă mai bună”, afirmă Tăriceanu, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Senatului.

”Anul acesta vă propun să ne gândim şi la ţara pe care ne dorim să o avem, să o construim acum şi cum vrem să arate ţara pe care vrem să o lăsăm celor ce vin după noi. Eu cred că România poate să fie mai mult decât este astăzi. România poate fi o forţă a Europei. Ne trebuie doar mai mult curaj şi determinare”, conchide Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lucifer
24.01.2020, 11:04:33

Da' să mergi la pârnaie, n-ai vrea? Că acolo ţi-e locul....

Kongo-Müller
24.01.2020, 11:34:12

Eu l-as compara mai degraba cu Machiavelli ...

mircea miricioiu
24.01.2020, 12:01:28

tarlicene, caline antoane vasile constantine, te bagi in seama singur. nu ai fost niciodata vreo personalitate politica. ai avut un tren odata si chiar acum chiar te crezi vreun erou de istorie. gata, ai coborat singur din trenul cel bun. te-ai dovedit o hahalera caruia i s-a ghicit pretul. si l-ai acceptat. te-ai vandut.

Silviu Vasile Dumitrescu
24.01.2020, 12:19:08

Ăsta nu trecea Brătienilor nici de talpa de la pantof. Gunoiul politic să meargă la Moscova de unde primește ordinele. În gura ăstuia este o blasfemie și doar a menționa capitalele europene, după ce a adus țara în ruină și mizerie, împreună cu celelalte gunoaie de trădători și vânzători de țară..

Tăunu
24.01.2020, 13:18:06

Bratienii au alungat un domn pamintean si au adus un domnitor strain, le era frica de confiscarea averilor !

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările