Tăriceanu consideră că Ludovic Orban s-a maturizat: A făcut un exerciţiu pe care nu este uşor să-l facă oricine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, că România este într-o criză politică, iar aceasta trebuie rezolvată cât mai repede. Tăriceanu a precizat că a fost plăcut surprins să constate că Ludovic Orban s-a maturizat şi ştie exact care sunt punctele critice pe care trebuie să le gestioneze. ”A făcut un exerciţiu pe care nu este uşor să-l facă oricine”, a spus Tăriceanu.

„Văd că fiecare dintre partide face câte un joc propriu, considerând că în acest fel îşi creşte cota. (...) Este o criză politică, o ţară care nu are un Guvern legitim este în criză şi este nevoie ca această criză să fie comprimată cât mai mult”, a declarat, marţi seară, la TVR, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a spus că PMP voia să intre la guvernare, dar acest lucru nu ar fi fost corect.

„Nu ştiu dacă din cauza noastră nu intră PMP la guvernare, dar PNL a înţeles că nu poate face acum un guvern cu toate formaţiunile care au susţinut moţiunea. Dar este o logică minimală: dacă unul dintre partidele care au susţinut moţiunea intră la guvernare, de ce ceilalţi să nu intre”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a explicat că unele dintre punctele propuse de ALDE au fost uşor de acceptat de către PNL, iar altele au fost „mai contondente”.

Liderul ALDE a apreciat că trebuie rezolvată cât mai repede criza politică.

„Eu simt că avem o responsabilitate. Cred că trebuie să accelerăm toate procedurile, astfel încât ori e trântit Guvernul Orban, să ştim o trabă, ori e votat şi trebuie să se se apuce de buget”, a mai spus Tăriceanu care a precizat că a avut „o surpriză plăcută” din partea PNL şi a lui Ludovic Orban.

Tăriceanu a spus că, la întâlnirea pe care a avut-o cu premierul desemnat, acesta s-a dovedit a fi  extrem de informat pe toate domeniile.

„Orban ştie unde sunt incendiile peste tot. Am luat minister cu minister”, a mai spus Tăriceeanu.

Liderul ALDE a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Ludovic Orban s-a maturizat.

„A făcut un exerciţiu pe care nu este uşor să-l facă oricine. Nu a fost un exerciţiu simplu să strângă cele 238 de voturi într-un Parlament în care majoritatea în ambele Camere....A fost efortul lui. M-a surprins plăcut. Şi are acest tablou complet al punctelor critice pe care trebuie să le gestioneze”, a mai afirmat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, după discuţiile cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că formaţiunea va susţine Guvernul propus de acesta, care trebuie să fie monocolor. El a spus că s-au finalizat discuţiile privind cele 12 condiţii şi cerinţe pe care ALDE le-a formulat.

„Pot să vă spun că am căzut de acord asupra tuturor", a spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite