Tăriceanu, după desecretizarea protocoalelor SRI - Parchet: Instituţiile legitime ale statului sunt numai de decor. Deciziile se iau în altă parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu crede că instituţiile legitime şi reprezentative ale statului sunt de decor, deciziile luându-se în altă parte. Foto: Inquam
Călin Popescu Tăriceanu crede că instituţiile legitime şi reprezentative ale statului sunt de decor, deciziile luându-se în altă parte. Foto: Inquam

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, vineri, desecretizarea protocolului dintre SRI şi Parchetul General, declarând că „lucrurile trebuie duse până la capăt” pentru că ar fi existat o „frăţie nesănătoasă care a funcţionat împortiva principiilor general acceptate de funcţionare a unei societăţii democratice”.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a vorbit vineri, la Arad, despre desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, afirmând că „lucrurile trebuie duse până la capăt”, mai ales în contextul în care „instituţiile legitime şi reprezentative ale statului sunt numai de decor”, deciziile luându-se în altă parte.

„Cred că este necesară însănătoşirea climatului politic din România. Zi de zi vedem dezvăluri care pe mine mă îngrozesc. M-a întrebat un ziarist că ce e aia statul paralel. Păi ăsta este statul paralel, aranjarea unor instituţii şi funcţionarea lor în mod ocult la vremea respectivă, astăzi lucrurile ies la suprafaţă. Instituţii legitime şi reprezentative ale statului, votate de cetăţeni, sunt de fapt numai de decor şi deciziile se iau în altă parte”, a spus şeful Senatului.

Tăriceanu a mai spus că trebuie să dispară „această frăţie nesănătoasă care a funcţionat împortiva principiilor general acceptate de funcţionare a unei societăţi democratice”. Întrebat dacă consideră că SRI face parte din aşa-numitul stat paralel, Tăriceanu a spus că nu ştie în ce măsură instituţia a fost implicată, dar  că „ceea ce este cert este că cei doi şefi ai instituţiei, Maior şi Coldea, erau fără dubiu”.

„Atitudinea actualului director al SRI este total diferită de cea a predecesorilor săi şi salut acest lucru”, a mai spus Tăriceanu.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009. Protocolul a fost semnat în februarie 2009 de procurorul general Tiberiu Niţu şi prim-adjunctul SRI Florian Coldea şi a înlocuit documente similare încheiate chiar imediat după înfiinţarea de către Guvernul Năstase a Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), actuala DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite