Tăriceanu, despre numirea lui Tudorache la MAI: Este un nimeni. Face parte din categoria „talibanilor“ din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că nu a auzit de Dragoş Tudorache, cel care urmează să preia portofoliul de la Interne, dar consideră că şi prin această numire Guvernul Cioloş devine „mai puţin tehnocrat şi mai mult politic“, noul demnitar fiind considerat parte a „talibanilor“ din Guvern.

„Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni nu comentez nimic. N-am auzit de el, nu ştiu cine e, nu ştiu de unde vine. Am auzit că a lucrat pe la Bruxelles. Nu e o persoană cunoscută. Ce să comentez? Nu mă surprinde numirea", a declarat Tăriceanu.

Liderul Senatului a lansat şi un scurt atac la adresa lui Tudorache şi a lui Dacian Cioloş.  „Ce am citit prin presă este că face parte din categoria 'talibanilor' din Guvernul condus de dl. Cioloş şi, având în vedere şi opţiunile politice ale unora dintre membrii Cabinetului — am înţeles că Pîslaru (ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru — n.r.) şi mai este încă unul, care au deja opţiuni politice, numirea de la Ministerul de Interne se înscrie în aceeaşi linie: Guvernul aşa-zis tehnocrat devine, pe zi ce trece, mai puţin tehnocrat şi mai mult politic", a mai spus preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, a fost propus, marţi, de premierul Dacian Cioloş să ocupe postul de ministru de Interne, în locul lui Petre Tobă, până la finalul mandatului Cabinetului. 

Pe de altă parte Tăriceanu nu a dorit să comenteze informaţia privind creşterea contribuţiilor sociale pentru PFA, dar a menţionat că, de principiu, comentariul său este că „actualul Guvern îşi depăşeşte cu mult menirea pentru care a fost învestit în funcţie”.

„Actualul guvern a fost învestit ca un Guvern de criză, care să gestioneze situaţia curentă, până la viitoarele alegeri, şi nu să ia decizii majore, care ţin de opţiuni fundamentale, politice. S-ar putea ca partidul X să considere că trebuie majorate asigurările, şi alt partid care câştigă alegerile să considere că politica fiscală, bugetară, ar trebui să se bazeze pe alte elemente”, a afirmat Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite