Tăriceanu: Acest DNA, în frunte cu doamna Kovesi, a făcut ca România să pară cea mai coruptă ţară din Europa; este un deserviciu imens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că DNA şi Laura Codruţa Kovesi, prin cele 6.700 de dosare de abuz în serviciu pe care le-au instrumentat în ultimii şapte ani, au făcut ca România ”să pară cea mai coruptă ţară din Europa”, ceea ce este ”un deserviciu imens”. ”România nu stă pe picior de egalitate cu celelalte ţări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că îşi doreşte ca CSM să facă ”curăţenie în propria ogradă”.

”Nu pot fi lăsaţi în continuare procurori care au mentalitatea din perioada comunistă, procurori care cred că scopul lor este să găsească vinovaţi şi să raporteze cât mai multe dosare la hectar, cum a făcut doamna Kovesi, în aşa fel încât România să pară cea mai coruptă ţară din Europa”, a spus Tăriceanu.

Aceasta a adăugat că ”imaginea asta de cea mai coruptă ţară din Europa a fost creată, în principal, de acest DNA, în frunte cu doamna Kovesi”.

”În baza articolului din Codul Penal referitor la abuzul în serviciu, care nu este o infracţiune de corupţie, ci o infracţiune asimilată corupţiei, a întocmit 90 la sută dintre dosarele de la DNA. Numărul acestor dosare şi condamnările de rigoare, într-o perioadă de 7 an,i s-a ridicat la 6.700 de dosare şi condamnări. Dacă adunăm dosarele din celelalte ţări nu cred că ajungem la această cifră record”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, României i s-a făcut ”un deserviciu imens”.

”România nu stă pe picior de egalitate cu celelalte ţări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă. Oficialii români nu pot să aibă aceeaşi greutate în poziţiile lor, cât au această etichetă, tinichea legată de coadă. Este un deserviciu uriaş”, a mai spus Tăriceanu.

Şeful Senatului a afirmat că acesta a fost un gest ”premeditat, parte a unui plan”, motiv pentru care ar trebui înfiinţată o ”Comisie pentru aflarea adevărului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite