Tăriceanu exclude din partid un al doilea parlamentar care l-a criticat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax

Deputatul Aurelian Ionescu a afirmat, marţi seară, că a fost exclus din ALDE la ordinul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că a cerut, în primul rând, demisia acestuia de la şefia partidului, dar şi convocarea Congresului Extraordinar al ALDE şi adoptarea unor criterii de integritate a membrilor şi candidaţilor.

Deputatul e nemulţumit de modul cum a fost tratat de liderii partidului după ce l-a criticat pe Călin Popescu Tăriceanu. „Am fost înştiinţat asupra faptului ca am fost exclus din ALDE prin decizia Biroului Politic Judeţean - o procedură nestatutară aplicată în urmă cu câteva zile şi în cazul deputatului de Neamţ, Cătălin Drăguşanu, contrar prevederilor care statuează ca înlăturarea din rândurile partidului a unui parlamentar se face numai prin hotărârea Delegaţiei Permanente“, a scris Aurelian Ionescu într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook. 

„Această excludere este răspunsul dat de preşedintele Tăriceanu scrisorii mele deschise, în care îi solicităm convocarea Congresului Extraordinar al partidului, adoptarea unor criterii de integritate a membrilor şi candidaţilor şi, totodată, demisia din fruntea partidului. În fapt, am considerat că primul răspuns primit cererilor mele a fost aducerea în ALDE şi punerea pe liste pentru Senat a înca unui politician penal - Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, trimis în judecata pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi, în prezent, cercetat într-un alt dosar în care este suspectat că ar fi cerut bani pe concedii medicale date pentru o boală fictivă după cele 9 luni de arest preventiv“, a mai precizat deputatul. 

Doi parlamentari care au fost în ALDE, Autrelian Ionescu şi Cătălin Drăguşanu, susţin că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le cere filialelor teritoriale să promiveze un mesaj anti-Justiţie, în special anti-DNA. Într-o scrisoare adresată presei cei trei atrag atenţia asupra neregulilor din cadrul ALDE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite