Tăriceanu: Mă gândesc serios să candidez la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la Digi24, că se gândeşte serios la o candidatură la alegerile prezidenţiale din acest an şi că o candidatură comună PSD-ALDE ar avea şanse mai mari decât dacă cele două partide merg pe candidaţi diferiţi.

„Sigur, mă gândesc serios la o candidatură la prezidenţiale”, a afirmat Tăriceanu.

El a spus că PSD şi ALDE vor face sondaje care să permită o analiză socio-demografică solidă.

”Sigur că există diferite variante, dar primul lucru e că suntem într-o coaliţie şi cel mai probabil o candidatură comună are şanse mai mari”, a mai spus liderul ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis are prima şansă pentru a obţine un nou mandat la Palatul Cotroceni, potrivit unui sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM. Principalul adversar, potrivit intenţiei de vot din cercetare, ar fi Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Klaus Iohannis ar fi votat de  34,4% din respondenţii sondajului realizat în luna ianuarie de IMAS, la comanda Europa FM. Şeful statului înregistrează o uşoară scădere, de 0.5% faţa de sondajul IMAS din decembrie.

Călin Popescu Tăriceanu l-ar depăşi de aproape trei ori pe Liviu Dragnea, având 15.4% intenţie de vot,  faţă de 6%. De altfel, Tăriceanu a cunoscut o creştere a intenţiei de vot cu 2,5% faţă de luna trecută. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite