Tăriceanu se va întâlni joi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frans Timmermans îl va primi pe Călin Popescu-Tăriceanu
Frans Timmermans îl va primi pe Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se va întâlni, joi, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit programului afişat de Comisia Europeană pentru săptămâna viitoare.

Pe site-ul Comisiei Europene figurează că joi, 28 iunie, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, îl va primi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nefiind precizat niciun alt detaliu despre întrevederea celor doi oficiali. 

Ultima întrevedere a celor doi a avut loc pe 1 martie, în cadrul discuţiilor fiind abordată tema preluarăii preşedinţiei Consiliului UE decătre România şia Mecanismului de Cooperare şi Verificare.  “Preşedintele Senatului a subliniat că abordarea deschisă a Comisiei, pentru a dialoga asupra temelor sensibile cu autorităţile din România, este cea recomandată şi apreciată, fiind astfel evitate informarea parţială şi distorsionată. Vizita de lucru a prim-vicepreşedintelui Comisiei la Bucureşti este, de aceea, considerată drept element necesar al relaţiei de normalitate cu instituţiile europene, întărind mesajele transmise de ambele părţi pentru dialog direct. Coordonarea eficientă cu Instituţiile Europene este în opinia exprimată de dl Călin Popescu- Tăriceanu, utilă în special în această perioadă, în care România se pregăteşte pentru preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, iar Comisia este în faza de încheiere a agendei legislative propuse la începutul mandatului”, se arată în comunicatul de presă transmis de preşedintele Senatului. 

Referitor la MCV, preşedintele Senatului a reiterat importanţa sprijinului şi cooperării din partea CE „pentru încheierea neîntârziată a acestei etape care grevează statutul României de membru cu drepturi depline în UE. Decizia Comisiei de a ridica mecanismul este aşteptată pentru a încheia situaţia curentă în care România este evaluată în paralel prin mai multe instrumente cu aceleaşi obiective“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite