Tăriceanu spune că s-a întors în PNL. Liberalii neagă: „PSD l-a chemat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anuţat, pe facebook, că a  acceptat propunerea PNL Satu-Mare de a reveni în PNL. Însă purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a negat că liderii filialei de la Satu Mare l-ar fi chemat înapoi. La Satu-Mare,organizaţia PNL a fost condusă de Ovidiu Silaghi, care a trecut recent la PSD, în locul său fiind numit un preşedinte interimar: Virgil Enătescu.

„Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, acolo unde a mers pentru a-l suţine chiar pe Ovidiu Silaghi, prospăt convertit la social-democraţie. Ovidiu Silaghi candidează la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial  a fost desemnat candidatul PNL, Silaghi a demisionat recent din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

“Băsescu are planuri interesante. A anunţat că vrea să fie prim-ministru. Aşadar, trebuie să facem un front anti Băsescu, să-l împiedicăm să-şi realizeze planurile de a ajunge în această funcţie prin unificarea dreptei”, a spus Tăriceanu, la Satu Mare.

Cel care l-a invitat pe Tăriceanu să se reînscrie în PNL a fost  preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, un alt apropiat al PSD, care de altfel, îl susţine pe Ovidiu Silaghi pentru alegerile parţiale. Însă Ştef nu este preşedintele organizaţiei PNL Satu-Mare şi nu poate să lanseze astfel de invitaţii din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Conducerea PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt, Cristina Pocora, a negat imediat anunţul lui Tăriceanu. Aceasta a precizat că preşedintele Senatului a fost invitat să revină în PNL de apropiaţii săi din PSD.„Preşedintele interimar PNL Satu-Mare nu l-a invitat şi nici nu i-a acceptat această revenire a lui Tăriceanu în PNL. Statutul PNL are prevederi pentru aceste situaţii, există obligativitatea de a respecta Sstatutul, de a te înscrie acolo unde domiciliezi, unde ai reşedinţă sau activităţi, sunt o serie de proceduri", a spus Pocora.

De altfel, chiar şi preşedintele interimar al PNL Satu-Mare a negat că l-ar fi invitat pe Tăriceanu. "La Satu Mare nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră. Nu sunt de acord cu păstrarea şi relansarea USL-ului la Satu Mare şi de la Satu Mare", a aratătat Enăchescu într-un comunicat de presă.

„Nu avem nevoie de un fugar decăzut“

Întrebat, joi, la Palatul Parlamentului, dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a reînscris în PNL la Satu Mare, Crin Antonescu a ridicat din umeri. „Nu ştiu, dar nu este exclus, pentru că există foarte mulţi oameni care în aceste zile se înscriu în PNL“, a răspuns Antonescu. "Mie nu mi-e frică de un Congres, dar nu avem nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD să ne facă Congres la PNL", a replicat Antonescu.

Liderul PNL spune că sunt mai multe persoane care au decis să se întoarcă în PNL. „Există un caz şi la Slatina, un om care a plecat acum trei luni, şi-a dat seama că a luat-o pe căi greşite şi s-a reînscris acum, mi-a spus domnul Gigel Ştirbu. Deci sunt foarte mulţi oameni care se reînscriu“, a precizat Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi, la emisiunea „Evenimentul Zilei“, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar putea reveni în rândul liberalilor, însă a avertizat că ar fi puţin probabil ca acesta să deţină o funcţie importantă.

„Există această posibilitate şi cred că va reveni în PNL, nu văd ce ar face în politică o persoană singură care nu reprezintă nici măcar un grup de politicieni. Cred că ar fi rezonabil să fie reprimit, în măsura în care trecem peste această sincopă“, a spus Iohannis.

La scurt timp după ce şi-a anunţat demisia din PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat lansarea unui nou partid, care îşi propunea să devină o extensie a PNL. Partidul Reformator Liberal (PRL) era însemnul sub care Călin Popescu Tăriceanu vroia să reînvie USL, să candideze la alegerile prezidenţiale şi să-l învingă pe fostul său coleg Crin Antonescu. Proiectul a eşuat însă pentru că parlamentarii PNL nu s-au îngrămădit să-l urmeze pe Tăriceanu. 

Citeşte şi:

Tăriceanu se vrea înapoi în PNL: Nu am trădat PNL. Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu. Este nevoie de un Congres extraordinar Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le transmite o scrisoare deschisă foştilor săi colegi liberali, prin care arată că actuala conducere, sub tutela lui Crin Antonescu, este deficitară, de aceea este nevoie de un Congres extraordinar care să schimbe politica PNL.

Tăriceanu vrea vacanţă pentru aleşi în campania electorală. Liberalii spun „Nu“ Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus colegilor săi din Camera Superioară a Parlamentului să urmeze modelul deputaţilor şi să suspende lucrările în campania electorală dinanitea alegerilor europarlamentare. Foştii săi colegi liberali nu sunt de acord.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite