Tăriceanu: Mă învârt ca un leu în cuşcă; Guvernanţii par că pun mai multe resurse în claxon şi aproape nimic în motor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photos / George Călin
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat miercuri că stă închis în casă şi că se învârte„ca un leu în cuşcă”. Acesta a remarcat că zilele acestea preşedintele Klaus Iohannis iese mai des la televizor decât premierul Ludovic Orban, „ca să nu cumva să-i ia gloria Şefului!”. Totodată, Tăriceanu a afirmat că primeşte informaţii cum că „aproape nimic din ordonanţele date nu se întâmplă”.

„Stau în casă! Mă învârt ca un leu în cuşcă! Dar nu avem altă soluţie mai bună ca să ne protejăm. Nu în acest moment.

Şi pentru că stau în casă, vreau, nu vreau, mă uit şi la televizor! Este uşor de remarcat că guvernanţii noştri au acaparat ecranele şi toţi sunt pe televizor! Pe dl Iohannis îl vedem de două, trei ori pe zi, după ce în cei 5 ani a avut săptămâni întregi în care nu avea o vorbă pentru români! Pe dl Orban îl vedem mai rar, probabil ca să nu cumva să-i ia gloria Şefului! În esenţă, cred că este bine când guvernanţii comunică! Oamenii au nevoie de direcţii şi de speranţă! Problema este, însă, că aceşti guvernanţi par că pun prea multe resurse în claxon şi aproape nimic în motor!

Comunicarea nu este decât o perdea de fum dacă măsurile pe care le anunţi nu se şi întâmplă! Şi noi toţi vedem că nu se întâmplă! Primesc zilnic telefoane şi mesaje în care oamenii îmi spun că aproape nimic din ordonanţele date, şi alea cu întîrziere, nu se întâmplă. Antreprenorii spun că nu ştiu cum şi când îşi vor recupera cei 75% din indemnizaţia de şomaj! Tot ei îmi spun că este imposibil să poată ca ei să plătească acum aceşti bani către angajaţi şi apoi să-şi recupereze banii peste 60 de zile! Şi dacă ei nu vor putea plăti către angajaţi indemnizaţia de şomaj tehnic, cum vor putea oamenii să-şi plătească ratele, chiriile, întreţinerea sau alimentele? Statul trebuie să intervină acum, nu peste 60 sau 90 de zile! Trebuie făcut ORICE ca oamenii să poată trece peste criză, companiile să reziste şi, când se va putea, să se întoarcă la muncă. Guvernul trebuie să le dea acum fondurile necesare pentru indemnizaţiile de şomaj!

Apoi, aţi promis amânarea ratelor la bănci! Aţi promis ridicarea popririlor pe conturi! Aţi promis sprijin pentru firmele lovite de măsurile excepţionale! Nu vă cere nimeni să fiţi eroi, ci doar să faceţi ce singuri aţi promis!

Ştiu că o asemenea criză nu a mai existat şi că nimeni nu te pregăteşte pentru o asemenea situaţie limită, dar ieşirea cu bine din ea se bazează şi pe clădirea încrederii între guvernanţi şi guvernaţi! Îi îndemn pe guvernanţi să nu mai promită mai mult decât pot să facă. Îi îndemn să continue să comunice cu noi, dar să păstreze benzină şi pentru motor! Acum este momentul să aplice vorba: Ein Mann, ein Wort!”, a transmis miercuri Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite