Tăriceanu îşi anunţă candidatura la prezidenţiale înaintea discuţiilor cu Dăncilă: Electoratul mă obligă. 90% dintre votanţii PSD mă aleg pe mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că „electoratul liberal îl obligă să-şi depună candidatura“ pentru prezidenţiale. Singurul aspect necunoscut ar fi dacă va fi doar candidatul ALDE, sau al coaliţiei PSD-ALDE.

„Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax, subliniind că 90% dintre cei care votează PSD l-ar alege pe el. 

Întrebat dacă va merge oricum mai departe cu candidatura la prezidenţiale, dacă nu există o înţelegere cu PSD, Tăriceanu a spus: „ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, a economiei”.

Tăriceanu spune că a discutat în mai multe rânduri cu Viorica Dăncilă despre candidatul la prezidenţiale. „Doamna premier a spus că şi ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care au testat mai multe posibile soluţii şi candidaturi. În sondajul pe care noi l-am făcut nu este doamna Dăncilă inclusă, pentru simplul motiv domnia sa a declarat că nu doreşte să candideze la prezidenţiale. În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârşitoare a celor intervievaţi care optează pentru candidat unic ALDE şi PSD, în ceea ce mă priveşte o favorabilitate de 90% în rândul respondentilor favorabili PSD, a simpatizantilor”, a completat preşedintele Senatului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite